Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Γονείς στην Αυστραλία καταφέρνουν και απαγορεύουν το βίαιο παιχνίδι Mortal Kombat


Μετά από προσπάθειες χρόνων γονείς κατάφεραν να πετύχουν την απαγόρευση του Mortal Kombat στην Αυστραλία. Θύελλα αντιδράσεων από τους παίκτες. Δημιούργησαν βίντεο με τον Sub Zero να εξοντώνει την πρωθυπουργό Τζούλια Γκιλάρντ

Γονείς και πλήθος κόσμου στην Αυστραλία διαμαρτύρονταν επί 18 χρόνια και ζητούσαν να απαγορευτεί η κυκλοφορία του γνωστού και αγαπημένου -στους περισσότερους- παιχνιδιού Mortal Kombat.

Και τελικά τα κατάφεραν ως φαίνεται αφού σύσσωμοι οι βιντεογκέιμερς στην Αυστραλία θρηνούν που το Mortal Kombat θα αποτελεί εφεξής παρανομία όπως η μαριχουάνα.
Μόλις τη περασμένη εβδομάδα η Αυστραλία απαγόρευσε τόσο την πώληση του συγκεκριμένου παιχνιδιού όσο και την εισαγωγή του. Έτσι, το πιο αντιφατικό παιχνίδι πέρασε στο παρελθόν για αυτή τη χώρα.
Από τη πλευρά του ο υπεύθυνος για την διακίνηση του παιχνιδιού τόνισε ότι η εν λόγω πράξη είναι απλά απογοητευτική και άλογη.
"Η ειρωνεία είπε είναι ότι το παιχνίδι έπεσε θύμα σε ένα σύστημα βαθμολόγησης το οποίο ήθελε να δημιουργήσει από μόνο του".
"Από την αρχή δημιουργήθηκε αναταραχή και έντονη ανησυχία από τα ΜΜΕ για το παιχνίδι", τόνισε ο Τζέισον Γουίλσον καθηγητής ψηφιακής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Κανμπέρρα, προσθέτοντας ότι το θέμα άγγιξε και τη Γερουσία φτάνοντας  στη σημερινή κατάληξη.
Οι υπεύθυνοι για το λανσάρισμα των παιχνιδιών στην Αυστραλία  κατατάσσουν τέτοιου είδους βίαια παιχνίδια σε κατηγορίες μέχρι  MA15+ αλλά το πρόβλημα που υφίσταται είναι ότι μόνο στις ταινίες υπάρχει η ένδειξη 18+ ή  X18+.
Έτσι όποιο παιχνίδι κριθεί ακατάλληλο για άτομα κάτω των 15 αυτόματα απαγορεύεται η κυκλοφορία του στην Αυστραλία.
Μάλιστα αρκετά παιχνίδια βγαίνουν σε λογοκριμένες εκδοχές στην χώρα όπως το  Fallout 3 και το Left 4 Dead 2.
"Υπερβολικά βίαιο"
Όσον αφορά το Mortal Kombat, περιέχει 60 τρόπους θανάτου, οι οποίοι περιλαμβάνουν απεικονίσεις διαμελισμού, αποκεφαλισμούς και άλλες βάναυσες μορφές σφαγής που το αρμόδιο Συμβούλιο, το Classification Board, έκρινε ακατάλληλες.
Σύμφωνα με την έκθεση του συμβουλίου για την τελευταία έκδοση του παιχνιδιού, αυτές οι επικαλούμενες "fatality" κινήσεις ήταν ένας από τους λόγους που κρίθηκε ακατάλληλο.
"Ωστόσο η προβολή και ο τρόμος που προέβαλλαν τα μίντια σίγουρα θα κάνουν τη τελευταία έκδοσή του το πιο δημοφιλές παράνομο παιχνίδι αφού όλοι οι ανήλικοι θα σπεύσουν να το κατεβάσουν", τονίζουν οι ειδικοί.
Σημειώνεται ότι το Mortal Kombat λανσαρίστηκε στην Αυστραλία το 1992.
Τέλος η έκθεση αναφέρει ότι "το παιχνίδι είναι υπερβολικά βίαιο".
Και όλα αυτά  ενώ ένα άλλο παιχνίδι το "We Dare" στο Wii  έχει κριθεί κατάλληλο για 12+ ενώ όπως υποστηρίζουν πολλοί προάγει τα όργια αφού και το τρέιλερ του είναι άκρως προκλητικό.
Φυσικά οι φανατικοί gamers είναι φανερά ενοχλημένοι ενώ ανεβάζουν σωρηδόν στο διαδίκτυο βίντεο με τις αντιδράσεις τους. Με έναν διαφορετικό τρόπο ωστόσο αποφάσισε να απαντήσει στη πρωθυπουργό της Αυστραλίας ένας gamer αφήνοντάς την στο έλεος του Subero.

News247.gr 2 – 3 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου