Πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Τα καρύδια είναι οι πιο υγιεινός ξηρός καρπός, καθώς είναι πρώτα σε αντιοξειδωτικά και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες αποτελούν βασικό συστατικό για μια ισορροπημένη διατροφή.
Όπως προέκυψε από τις αναλύσεις του δρ. Τζο Βινζόν από το πανεπιστήμιο του Σκράντον, μια χούφτα καρύδια περιέχει τη διπλή ποσότητα αντιοξειδωτικών από άλλα οκτώ είδη ξηρών καρπών, μεταξύ των οποίων, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα πεκάν και τα φυστίκια Αιγίνης. Μάλιστα, τα αντιοξειδωτικά των καρυδιών ήταν υψηλότερα σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα από εκείνα των υπολοίπων.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, ορισμένων μορφών καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και άλλων προβλημάτων υγείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28 – 3 – 2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου