Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έφηβος μήνυσε κυβέρνηση

Έφηβος κινείται δικαστικά κατά της Πολιτείας επειδή δεν γνωρίζει ανάγνωση και μαθηματικά. Διεκδικεί αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες που θα έχει μελλοντικά λόγω του χαμηλού μορφωτικού του επιπέδου
Μπορεί να μην γνωρίζει γραφή και ανάγνωση στα 15 του χρόνια, αλλά έχει το σθένος να μηνύσει το κράτος και συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας, διεκδικώντας αποζημίωση για το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά αγράμματος...

Οι δικηγόροι του μαθητή επισήμαναν ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου πως το μέλλον του είναι αβέβαιο από τη στιγμή που στερείται τις απαραίτητες γνώσεις που θα του επέτρεπαν να συνεχίσει τις σπουδές του και ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση.
Επέκριναν μάλιστα τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την εκπαίδευση των μαθητών και κατέθεσαν και δεύτερη μήνυση για τις οικονομικές απώλειες που θα έχει μελλοντικά εξαιτίας της μόρφωσής του.
Στη διάρκεια της δίκης έγινε σαφές ότι ο 15χρονος δεν έχει ούτε τις γνώσεις που έχει ένας μαθητής της Α' δημοτικού.
Η δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, απασχολεί έντονα τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη που παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα γίνονται.
Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

News247.gr 9 – 3 – 2011



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου