Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η Βουλή της Ρουμανίας καταψήφισε νομοσχέδιο για τη «μαύρη» μαγεία


Οι βουλευτές της Ρουμανίας καταψήφισαν το νομοσχέδιο που φιλοδοξούσε «να καταπολεμήσει τις καταστροφικές συνέπειες της μαγείας» υποχρεώνοντάς τους να αποκτήσουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, ένα κείμενο που προκάλεσε την αντίδραση των «μαγισσών» και «μαντισσών» της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι κοινοβουλευτικές πηγές...

Η πρόταση να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή ανήκε στον βουλευτή του Δημοκρατικού-Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL), Αλίν Ποποβίτσιου.
Βάσει του κειμένου του νομοσχεδίου, «τα πρόσωπα που εξασκούν μυστικιστικές, και πνευματιστικές πρακτικές οφείλουν να αποκτήσουν νόμιμες άδειες εξάσκησης επαγγέλματος, να πληρώνουν φόρους και να ανήκουν σε επαγγελματική οργάνωση», πράγμα το οποίο ουσιαστικά θα τους νομιμοποιούσε.
Ο βουλευτής εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και τόνισε: «Είμαι απογοητευμένος, σκοπός του νομοσχεδίου ήταν να προστατεύσει τους εξαπατημένους από τους αυτόκλητους μάγους. Η πρωτοβουλία δυσαρέστησε πολλά πρόσωπα, τα οποία είχαν απειλήσει να του κάνουν μάγια για να αποτύχει. Και φαίνεται πως το κατόρθωσαν».
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση είχε προτείνει στους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, θεωρώντας πως η ψήφισή του θα σήμαινε τη «νομιμοποίηση της μαγείας».
Ο Ποποβίτσιου ωστόσο εμμένει στη θέση του και δήλωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και πως θα αναζητήσει «έναν άλλο τρόπο» για την έγκριση του Κοινοβουλίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 1 – 3 – 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου