Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

«Μνημείο» η διασημότερη διάβαση του κόσμου


Μία διάβαση πεζών στο Λονδίνο, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν οι Beatles φωτογραφήθηκαν να την διασχίζουν για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Abbey Road», προστέθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Η διάβαση αυτή σαράντα χρόνια μετά συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι την διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τζον Πένροουζ..

Στο εξώφυλλο του άλμπουμ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1969, ο Τζον Λένον, ο Ρίνγκο Σταρ, ο Πολ Μακάρτνι και ο Τζόρτζ Χάρισον διασχίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο την Abbey Road (οδό Άμπεϊ), η οποία βρίσκεται κοντά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το φερώνυμο άλμπουμ.

«Είναι μία μεγάλη χρονιά για εμένα, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles, και το να μάθω ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι το κερασάκι στην τούρτα» δήλωσε ο Πολ Μακάρτνι.

Από τον Νοέμβριο, τα τραγούδια των θρυλικών Σκαθαριών βρίσκονται στο iTunes της Apple, όπου το άλμπουμ τους Abbey Road έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ

ΕΘΝΟΣ 22 – 12 – 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου