Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Και αστυνομικοί στη δούλεψη του κυκλώματος σωματεμπορίας


Ολες τις υπηρεσίες είχε το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν γυναίκες από τη Ρωσία βάζοντάς τες να εργάζονται σε στριπτιζάδικα.

Ολες τις υπηρεσίες είχε το οργανωμένο κύκλωμα «λευκού άρτου» που μετέφερε ...φουρνιές γυναικών από την Ρωσία και τις έβαζε να εργάζονται σε στριπτιζάδικα.

Οργανωτής του φέρεται επιχειρηματίας γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων και στη δούλεψή του, εκτός των άλλων, είχε και δύο αστυνομικούς, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την έκδοση αδειών εργασίας για τις γυναίκες.


Οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διετάχθη σε βάρος τους ένορκη διοικητική εξέταση.
Στο κύκλωμα συμμετείχαν παρά πολλά άτομα, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι έβγαζαν πολύ ...ψωμί από την εκμετάλλευση των γυναικών.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν εδώ και τρία χρόνια και ήλεγχε το 80% των γυναικών που εκδίδονταν παράνομα στην Ελλάδα.
Τα χρήματα που έβγαζαν από την εκμετάλλευση των γυναικών τα μέλη τους κυκλώματος, τα νομιμοποιούσαν μέσω της αλυσίδας των αρτοποιείων, ιδιοκτησίας του οργανωτή της όλης «επιχείρησης». Μέρος των χρημάτων, τα έβγαζαν και στο εξωτερικό.
Κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ ,οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Ρωσικές Αρχές, συνελήφθησαν 51 άτομα, εκ των οποίων 19 είναι μέλη της οργάνωσης και τα υπόλοιπα κατηγορούνται για διάφορα άλλα αδικήματα.
Για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται ακόμη 11 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία αναζητούνται, ενώ δύο από αυτά είναι οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.
Κατά την έρευνα των αστυνομικών κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα, 12.400 ευρώ και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων.
Ο επιχειρηματίας της αλυσίδας αρτοποιείων είχε συλληφθεί και το 2008 για παρόμοια υπόθεση και είχε φυλακιστεί για ένα έτος. Μετά την αποφυλάκισή του άρχισε και πάλι να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις και να φέρνει στην Ελλάδα νεαρές από την Ρωσία, τις οποίες έβαζε να εργάζονται σε διάφορα στριπτιζάδικα στην Αθήνα και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Η σύλληψή του είχε γίνει στις 11-11-2008, όταν μεικτό κλιμάκιο με αστυνομικούς, επτά εισαγγελείς και δύο υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο στριπτιζάδικα, επί της λεωφόρου Συγγρού και στη Μεταμόρφωση και συνέλαβαν συνολικά 31 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο αδερφός του επιχειρηματία και συνιδιοκτήτης στις επιχειρήσεις, υπάλληλοι και αλλοδαπές χορεύτριες και χορευτές.
Σε άλλο έλεγχο που είχε γίνει τότε σε γραφείο στην οδό Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τα διπλά βιβλία που διατηρούσε ο επιχειρηματίας, και εκεί καταγράφονται τα πραγματικά έσοδα.

Σπύρος Κουντούρης

ΕΘΝΟΣ / 3 – 12 – 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου