Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Στο φως η σκοτεινή πλευρά του σουηδού βασιλιά


Για σεξουαλικά όργια και σχέσεις με τον υπόκοσμο κατηγορεί ένα νέο βιβλίο τον «Απρόθυμο Μονάρχη»

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Ύστερα από αυτό το βιβλίο οι Σουηδοί θα βλέπουν με άλλα μάτια τον βασιλιά τους. Στην αποκαλυπτική βιογραφία με τίτλο «Ο Απρόθυμος Μονάρχης», τρεις δημοσιογράφοι βγάζουν στα φόρα τη μυστική διπλή ζωή του 64χρονου Καρόλου ΙΣτ΄ Γουστάβου. Γράφουν ότι ο άνθρωπος που στα 37 χρόνια της βασιλείας του εθεωρείτο υπόδειγμα αξιοπρέπειας και αφοσίωσης στο καθήκον και στην οικογένεια έκανε αχαλίνωτα σεξουαλικά πάρτι με στριπτιζέζ και είχε ερωτική σχέση διαρκείας με τη σουηδέζα τραγουδίστρια της ποπ Καμίλα Χένεμαρκ , στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. ....


Η βασίλισσα Σίλβια ήξερε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε γιατί «ο βασιλιάς την είχε ερωτευθεί (σ.σ. την Καμίλα) σαν έφηβος...Κάποια στιγμή ήθελαν να φύγουν μαζί για κάποιο μακρινό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου σχεδίαζαν να ζήσουν τρώγοντας καρύδες» γράφει το βιβλίο.

Στη βιογραφία ο Κάρολος Γουστάβος παρουσιάζεται ως μόνιμος θαμώνας σε κλαμπ της Στοκχόλμης, όπου εξαφανιζόταν σε σεπαρέ με κορίτσια που έκαναν στριπτίζ. Πολλές κοπέλες ισχυρίστηκαν ότι έκαναν σεξ με τον βασιλιά. Είπαν ότι κάποιες φορές έκανε έρωτα με δύο γυναίκες ταυτοχρόνως.

Το χειρότερο είναι ότι, καθώς φαίνεται, οι μυστικές υπηρεσίες της Σουηδίας (Sapo) προστάτευαν επί χρόνια τον βασιλιά, φροντίζοντας να σβήνουν κάθε ίχνος- συχνές ήταν οι κατασχέσεις φωτογραφιών και αρνητικών από τα πριβέ πάρτι.

«Μου άρεσε που τον είχα πελάτη, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει έφοδο η Αστυνομία» είπε ο Μίλε Μάρκοβιτς, ιδιοκτήτης κλαμπ στη Στοκχόλμη, το οποίο φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τη μαφία.

Το βιβλίο εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Τα πρώτα 20.000 αντίτυπα έγιναν ανάρπαστα από τους Σουηδούς που μαθαίνουν ότι ο πολύ δημοφιλής ως τώρα βασιλιάς τους έχει ξοδέψει μια περιουσία για τη συντροφιά νεαρών γυναικών, συχνά ως και 10.000 δολάρια για να μείνει μόνος για δύο ώρες με στριπτιζέζ.

«Είναι τρομερό... Αλλά η βασίλισσα είναι στρατιώτης. Δεν θα δείξει τίποτε» είπε ένας αυλικός. Ο Κάρολος Γουστάβος γνώρισε τη Σίλβια Σόμερλατ, διερμηνέα, στους Ολυμπιακούς του Μονάχου.

Παντρεύτηκαν το 1976 και έχουν τρία παιδιά: την 33χρονη πριγκίπισσα Βικτωρία, πρωτότοκη και διάδοχο του θρόνου, τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο και την πριγκίπισσα Μάντλιν. «Δεν έχω διαβάσει ακόμη το βιβλίο. Μίλησα με την οικογένειά μου και με τη βασίλισσα και αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα, επειδή, εξ όσων καταλαβαίνω, αυτά είναι πράγματα που συνέβησαν πριν από πολύ καιρό» δήλωσε ο Κάρολος Γουστάβος.

ΤΟ ΒΗΜΑ -  Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου