Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σάλος στην Επισκοπή της Ρώμης από τα «ροζ» νυχτοπερπατήματα ιερέων της


Η Καθολική Επισκοπή της Ρώμης ζητά από τους ομοφυλόφιλους ιερείς «να επιδείξουν συνέπεια (προς τον ρόλο τους) και να πάψουν να κρύβονται» απαντώντας έμμεσα σε δημοσίευμα περιοδικού για τις επισκέψεις τους σε νυχτερινά κέντρα.

«Κανείς δεν τους αναγκάζει να παραμείνουν ιερείς, εκμεταλλευόμενοι μόνο τα οφέλη που τους προσφέρει η κατάσταση αυτή» υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση της Καθολικής εκκλησίας που αξιολογείται ως απάντηση σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Panorama».....




Σύμφωνα με την έρευνα «πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, σε γκέι μαγαζιά της ιταλικής πρωτεύουσας». Καθολικοί ιερείς, αναφέρει το περιοδικό, χορεύουν σε γκέι ντίσκο, κάνουν καινούριες γνωριμίες σε μαγαζιά και μπαρ, ορισμένες φορές «συναναστρέφονται και συνοδούς επί πληρωμή».


«Τα άτομα αυτά δεν κατάλαβαν, ούτε κατά διάνοια, τι σημαίνει ποιμαντική αποστολή και δεν έπρεπε να ζητήσουν να χειροτονηθούν», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Επισκοπή.


Από τις πρώτες αντιδράσεις της γκέι κοινότητας της Ιταλίας, ήταν του Αουρέλιο Μανκούζο, πρώην προέδρου της οργάνωσης Arcigay. «Είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς πηγαίνουν σε ντίσκο, μπαρ και άλλα μαγαζιά. Όχι μόνον για γνωριμίες σεξουαλικού είδους, αλλά και για να μιλήσουν, απλώς, για να μοιρασθούν ανησυχίες και ιδέες με νέους ανθρώπους». Ο Μανκούζο αποκαλύπτει ακόμη ότι συναναστράφηκε στο παρελθόν υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού, μεταξύ των οποίων και ένας επίσκοπος.


Σχολιαστές αναφέρουν ότι έρευνες, σαν και αυτή του περιοδικού, «δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για να ξεκινήσει ένα ύπουλο και αναχρονιστικό κυνήγι μαγισσών» και «ότι χρειάζεται ένας γενικότερος προβληματισμός για τη σχέση της θρησκευτικής πραγματικότητας με τη σεξουαλικότητα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου