Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μαθητές του Ζάγκρεμπ ανεβάζουν «Ιππόλυτο»


Μαθητές του Κλασικού Γυμνασίου του Ζάγκρεμπ βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, αλλά όχι για διακοπές. Είναι προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για να γνωρίσουν την Ελλάδα και την ιστορία της.
Και δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στην επικοινωνία, αφού στο Ζάγκρεμπ, στο σχολείο τους, ένα σχολείο που έχει ζωή και ιστορία 400 χρόνων, διδάσκονται αρχαία και νέα ελληνικά. Ανάμεσα στις δραστηριότητές τους είναι και η δημιουργία ομάδας αρχαίου δράματος, και σήμερα παρουσιάζουν στην Τήνο όπου βρίσκονται, προσκεκλημένοι του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη......

Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ και ο γ.γ. Ενημέρωσης κ. Πάνος Λιβαδάς βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης–έκπληξης, ενισχύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις αίθουσες του Κλασικού Γυμνασίου του Ζάγκρεμπ.
Μια σχέση που δεν μένει μόνο στο παρελθόν και στον αρχαίο πολιτισμό, αλλά ευαισθητοποιεί τους μικρούς Κροάτες μαθητές για όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη Ελλάδα. Ετσι, πέρυσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, συγκέντρωσαν χρήματα από τις παραστάσεις που έδωσαν σε όλη την Κροατία και τα προσέφεραν για την ανοικοδόμηση του πυρόπληκτου σχολείου στο Αλιβέρι Ευβοίας.
Μαθητές ενός σχολείου που ιδρύθηκε το 1607 και από τότε δίνει έμφαση στην ιστορία και τον πολιτισμό των γειτονικών λαών. Με συνέπεια και ενδιαφέρον.
                                               
Πηγή in.gr. 19/9/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου