Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πέθανε από πνευμονοπάθεια ο «άντρας του Marlboro»


Σε ηλικία 72 ετών

Ο ηθοποιός Έρικ Λόσον έγινε διάσημος όχι για στις υποκριτικές του ικανότητες αλλά χάρη στις διαφημίσεις της εταιρείας από το 1978 έως το 1981

Ο άνθρωπος που έγινε διάσημος χάρη στην προώθηση των τσιγάρων Marlboro κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών...

Ο Έρικ Λόσον, ηθοποιός στο επάγγελμα, που έχει όμως αναγνωριστεί περισσότερο για την σχέση του με την συγκεκριμένη μάρκα τσιγάρων παρά για τις ταινίες του, έπασχε από πνευμονοπάθεια και όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, Σούζαν, απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου.

Ο γοητευτικός Λόσον αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο - ως κάουμποϋ - στα διαφημιστικά της εταιρείας από το 1978 έως το 1981. Παράλληλα είχε πάρει μέρος σε σειρές όπως το «Baretta» και το «Άγγελοι του Τσάρλι» πριν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ενός γουέστερν και δώσει τέλος στην καριέρα του ως ηθοποιός.

Καπνιστής από τα 14 του χρόνια, ο Λόσον πήρε αργότερα μέρος σε αντικαπνιστική καμπάνια-παρωδία του Marlboro Man.

Εθισμένος στο κάπνισμα, ο Λόσον δεν μπόρεσε να το κόψει, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά. «Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει» είπε η γυναίκα του.
Σύμφωνα με το Associated Press, άλλοι δύο ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro έχουν πεθάνει από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα: ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995. 

http://www.protothema.gr/ 27 – 1 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου