Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

6 ΚΑΚΕΣ συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσετε για το καλό σας!


Έχετε κακές συνήθειες; Κάνετε πάρα πολύ καλά! Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τις κόψετε, αφού όχι μόνο δεν σας «επιβαρύνουν», αλλά κάνουν καλό στην υγείας μας!

Δείτε ποιες είναι οι 6 ΚΑΚΕΣ συνήθειες που, αν δεν τις έχετε ήδη, ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσετε άμεσα… για το καλό σας!

Θυμώνετε ελεύθερα!

Σύμφωνα με ερευνητές από το Carnegie Mellon University, όσοι θυμώνουν αντί να φοβούνται σε μία πιεστική και στρεσογόνο κατάσταση, διατηρούν την πίεσή τους σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ ο οργανισμός τους εκκρίνει και μικρότερες ποσότητες κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του στρες.

Παίζετε ασταμάτητα βιντεοπαιχνίδια!

Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, είναι καλύτερο κανείς να παίζει βιντεοπαιχνίδια αντί να παρακολουθεί απλά τηλεόραση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, όσοι έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια παρουσίαζαν σημαντική αύξηση σε διάφορες σημαντικές παραμέτρους της λειτουργίας του οργανισμού, όπως ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, η κατανάλωση οξυγόνου και η δαπάνη ενέργειας.

Σας αρέσει να λερώνεστε!

Η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών ενδεχομένως ενοχοποιείται για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και αλλεργιών, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Brunel».

Ονειροπολείτε στη δουλειά!

Όταν «ταξιδεύουμε» ενεργοποιούνται περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επίλυση σύνθετων νοητικών προβλημάτων, όπως προέκυψε από μελέτη του University of British Columbia.

Βρίζετε!

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Keele της Μεγάλης Βρετανίας, όταν βρίζουμε ο οργανισμός μας εκκρίνει αδρεναλίνη, ενώ αυξάνεται και ο καρδιακός ρυθμός, ενισχύοντας μακροχρόνια την αντοχή στον πόνο.

Δεν στρώνετε το κρεβάτι!

Ίσως το ξέστρωτο κρεβάτι να αποτελεί λύση για το άσθμα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι η ζεστασιά και η υγρασία από το σώμα μας, που εγκλωβίζονται στο κρεβάτι εάν το στρώσουμε αμέσως μόλις σηκωθούμε, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα.


Πηγή: http://www.onmed.gr  15 – 1 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου