Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Facebook: Έως το 2017 θα έχει χάσει το 80% των χρηστών του


Τέλος εποχής για το δημοφιλές social media σύμφωνα με ακαδημαϊκή έρευνα

Σκούρα τα πράγματα για το Facebook καθώς το μέλλον του διαγράφεται δυσοίωνο. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Princeton, αναμένεται να χάσει το 80% των χρηστών του μέχρι το 2017.
Όπως εκτιμούν οι ερευνητές του του Τμήματος Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής μηχανικής, σε εργασία στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένα μοντέλο, ανάλογο με αυτό που βασίζονται οι μελέτες γύρω από τις επιδημίες, το δημοφιλές Facebook μέχρι το 2017 θα έχει χάσει όντως το 80% των χρηστών του...

Συγκεκριμένα,  οι ερευνητές του Princeton εφάρμοσαν το μοντέλο της υιοθέτησης και της εγκατάλειψης της δυναμικής, χρησιμοποιώντας ένα μαθηματικό τύπο με βάση τα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής της Google. Ακολουθώντας το επιδημιολογικό μοντέλο με βάση το οποίο προβλέπεται ή ανιχνεύεται η ανάπτυξη μίας επιδημίας, οι ερευνητές κατέληξαν στα παρακάτω αποτελέσματα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μέχρι το 2017 το Facebook θα έχει χάσει 8 στους 10 χρήστες του οι οποίοι σταδιακά προτιμούν άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Αρχικά, οι ερευνητές εξέτασαν την υπόθεση του MySpace, λόγω της μεγάλης του απήχησης, για να δείξουν όλο τον κύκλο ζωής του από την άνοδό του έως την πτώση του. Έπειτα ακολούθησαν την ίδια διαδικασία και για το Facebook, ανακαλύπτοντας ότι θα έχει μία ελεύθερη πτώση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό Time, στην περίπτωση του Facebook ισχύει κάτι αντίστοιχο με τον τρόπο που εξελίσσονται και τελικά εκλείπουν οι επιδημίες.
Το ίδιο μοντέλο φέρεται να ισχύει και για τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.
Η εκτίμηση είναι ότι τα μέλη του Facebook θα χάσουν το ενδιαφέρον τους για τον ιστότοπο μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.
Οι ερευνητές του τμήματος Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής Μηχανικής τονίζουν πως μοντέλα των επιδημιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε την μαζική αποδοχή και υποθέτουν πως η "ανάρρωση" απαιτεί την επαφή με "μη νοσούντα" άτομα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι οι μη χρήστες του Facebook.
"Με επιδημιολογικά μοντέλα περιγράψαμε επιτυχώς πως οι ιδέες, όπως και οι ασθένειες μεταδίδονται μεταξύ των ανθρώπων πριν τελικά εξαφανιστούν" κατέληξαν.

(Με πληροφορίες από: Business Time)

http://news247.gr/ 22 – 1 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου