Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τα ρεβόλβερ των Μπόνι και Κλάιντ πωλήθηκαν για 500.000 δολάρια σε δημοπρασία



Στα χέρια Τεξανού συλλέκτη

Τα ρεβόλβερ που χρησιμοποιούσε το φημισμένο ζευγάρι ληστών Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου, οι οποίοι βρήκαν το θάνατο έπειτα από ανελέητη καταδίωξη το 1934, αγοράσθηκαν έναντι 500.000 δολαρίων από Τεξανό συλλέκτη κατά τη διάρκεια δημοπρασίας, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον οίκο δημοπρασιών RR Auctions.

Το μοντέλο Colt Detective Special της Πάρκερ έπιασε 264.000 δολάρια και το ημιαυτόματο Colt Government 1911 του Μπάροου κατακυρώθηκε στα 240.000 δολάρια κατά τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νάσουα, στο Νιου Χάμσαϊρ...
Ο Τεξανός συλλέκτης που αγόρασε τα δύο όπλα θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα δύο ρεβόλβερ (πιστόλια με περιστρεφόμενο μύλο) είχαν περισυλλεγεί στο Παρουάς ντε Μπιενβίλ, στα βορειοδυτικά της Λουϊζιάνας από τον αστυνομικό Φρανκ Χάμερ από τα άψυχα κορμιά των δύο φυγάδων γκάνγκστερ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από ενέδρα της αστυνομίας. Η 23χρονη Πάρκερ είχε χρησιμοποιήσει κολλητική ταινία για να δέσει το όπλο στον μηρό της, ενώ ο 25χρονος Μπάροου είχε το δικό του περασμένο στη ζώνη του.

Άλλα πέντε αντικείμενα που είχαν συλλεχθεί από το αυτοκίνητο των κακοποιών βγήκαν στο σφυρί στην ίδια δημοπρασία: μία μεταξωτή γυναικεία κάλτσα, μία αχρησιμοποίητη σφαίρα, τμήμα από ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα άδειο σωληνάριο ασπιρίνης. Τα κομμάτια αυτά πουλήθηκαν όλα μαζί έναντι 11.400 δολαρίων.

Οι Μπόνι και Κλάιντ παραμένουν θρυλικές φιγούρες στη λαϊκή παράδοση των ΗΠΑ και η φρενιτιώδης κούρσα τους σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ, στη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν πολυάριθμες ληστείες τραπεζών και σκότωσαν ουκ ολίγους αστυνομικούς, αποτυπώθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1967 με πρωταγωνιστές τον Ουόρεν Μπίτι και τη Φέι Ντάναγουεϊ στους ρόλους των δύο ληστών.

Επίσης, το 1967, ο σημαντικός Γάλλος τραγουδοποιός έγραψε και ερμήνευσε, συνοδευόμενος από τη διάσημη ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό, ένα ομώνυμο τραγούδι για το ζεύγος των θρυλικών γκάνγκστερ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό 1 – 10 – 2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου