Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χίτλερ: Ο μάστορας της φοροδιαφυγής


Η Μερσεντές του ήταν δηλωμένη ως εταιρικό ΙΧ. Φέσωσε υπουργείο 50 εκατ. μάρκα για να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα. Δεν πλήρωσε ουδέποτε φόρο εισοδήματος. Διαβάστε στο NEWS 247 πώς ο Αδόλφος έφτασε να χρωστά στο γερμανικό κράτος 400.000 μάρκα...

Τα πρώτα χρόνια κατέφευγε σε κοινές μικροαπατεωνιές, όπως να εμφανίζει ως εταιρικό αυτοκίνητο τη νέα του Μερσεντές. Έπειτα για να μειώσει το φορολογητέο του εισόδημα, δήλωσε ψευδώς στην εφορία ότι ευεργετεί μία φιλανθρωπική οργάνωση για τις χήρες του πολέμου.
Κατάφερε να φοροδιαφεύγει επί μακρόν, φεσώνοντας με εκατομμύρια το γερμανικό δημόσιο και κερδοσκοπώντας ακόμη και από την έκδοση γραμματοσήμων. Στο τέλος, διέγραψε οριστικά και το συνολικό του χρέος.
Δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου, αλλά για τον ίδιο τον Αδόλφο Χίτλερ.
Αυτή την άγνωστη πλευρά του πλέον καταστροφικού ανθρώπου του 20ου αιώνα εξερευνά η τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης "Τα μυστικά του Γ' Ράιχ" και αποδεικνύει ότι ο Φύρερ που στους πύρινους λόγους του ευαγγελιζόνταν "το δημόσιο συμφέρον πάνω από τον εαυτό μας", χρωστούσε μόνο σε φόρους 400.000 μάρκα, δηλαδή 6 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά χρήματα.
Πάντως το έναυσμα για την τηλεοπτική εκπομπή έδωσαν οι έρευνες του που είχε κάνει πριν από χρόνια ο Βαυαρός συμβολαιογράφος και εφοριακός Κλάους - Ντίτερ Ντιμπόν στα αρχεία της εφορίας του Μονάχου.
"Ο Χίτλερ χρωστούσε φόρους, αλλά δεν τους απέδιδε. Συνεχώς αμφισβητούσε τις αποφάσεις σχετικά με το φόρο εισοδήματος για όλο το διάστημα από το 1925 έως το 1932", ανέφερε ο 70χρονος σήμερα εφοριακός.
Οι μεγαλύτερες οφειλές του είχαν συσσωρευτεί έως το 1933, οπότε από τις πωλήσεις του διάσημου βιβλίου του "Ο Αγών μου" είχε κερδίσει το αμύθητο για την εποχή ποσό των 1.230.000 μάρκων. Τους φόρους που αναλογούσαν στα κέρδη δεν τους απέδωσε ποτέ. Την ίδια χρονιά έγινε καγκελάριος.
Αρχικά δήλωσε ότι δωρίζει τον μισθό του σε ίδρυμα για τις χήρες κάτι που δεν έκανε ποτέ. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε δημοσίως ότι παραιτείται από τον μισθό και τα επιδόματα της θέσης του. Με πολύ λιγότερη δημοσιότητα, ένα χρόνο αργότερα, αποκατέστησε πλήρως τους μισθούς του, συμπεριλαμβανομένου και εκείνον του προέδρου.
Την ίδια χρονιά, μέσω του υφυπουργού Οικονομικών Φριτς Ρέινχαρντ, απάλλαξε εαυτόν από οποιεσδήποτε μελλοντικές φορολογικές οφειλές και διέγραψε όλα τα χρέη των προηγούμενων ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη ότι λίγο πριν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο δικτάτορας χ΄ρεωσε το υπουργείο Ταχυδρομείου με δικαιώματα που φέρονται να ανέρχονται σε 50.000.000 μάρκα, προκειμένου να τυπώσει το πρόσωπό του σε γραμματόσημα της εποχής.
News 247.gr 4 – 12 – 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου