Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το Taj Mahal φτιαγμένο από φαγητό

Το παλάτι της Ινδίας δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από φαγητό για μία εκπομπή μαγειρικής στην Αγγλία.
Ένα νέο ρεκόρ έρχεται από τον χώρο της γαστρονομίας αυτή την φορά. Η Prudence Staite έφτιαξε το μεγαλύτερο γλυπτό του Taj Mahal μόνο από φαγητό, χρησιμοποιώντας υλικά από κάρυ...
Για να ολοκληρώσει το έργο της χρειάστηκαν 5 ημέρες, καθώς το κυρίως παλάτι είναι φτιαγμένο από poppadom, ινδικές πικάντικες πίτες και οι κατάλευκοι τρούλοι από ψωμί Chipati.
Το καλλιτέχνημα αυτό έγινε με αφορμή το λανσάρισμα μίας νέας σειράς στην εκπομπή του Reza, του πικάντικου πρίγκηπα της Ινδίας, όπως αποκαλείται και ανατέθηκε από την εταιρεία Food Network της Αγγλίας.
Πιο αναλυτικά, το παλάτι δημιουργήθηκε από ρύζι pilau και μέρος από τους κήπους από τις πίτες poppadoms. Για να ολοκληρωθεί το εύγευστο θέαμα, χρησιμοποιήθηκαν πράσινες πιπεριές τσίλι για τα δέντρα και κομμάτια μάνγκο για το υπόλοιπο σύνολο.
Ο Nick Thorogood από το Food Network είπε: "Η καινούρια εκπομπή Reza θέλει τον Reza να εξερευνά τα καταπληκτικά παλάτια του Rajasthan και να μαθαίνει για την ιστορία και να παίρνει δείγματα της τοπική κουζίνα"
Ο Reza Mahammad που είναι σεφ και παρουσιαστής της εκπομπής αναφέρει ότι: "Επισκεφτήκαμε τα πιο απίθανα βασιλικά παλάτια, κι έτσι ήταν απίστευτο να βλέπεις το όμορφο, φαγώσιμο Taj Mahal να είναι κατασκευασμένο με τόση λεπτομέρεια."
News247.gr 21 – 10 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου