Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εκτοξεύτηκε το «Ουράνιο Παλάτι»

Η Κίνα εκτόξευσε την Πέμπτη το Tiangong -1, το πρώτο διαστημικό της εργαστήριο, μεταδίδει το Reuters.

Η εκτόξευση του πυραύλου που μεταφέρει το διαστημικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 15:16 ώρα Ελλάδας από την έρημο Γκόμπι. Το Τiangong, το οποίο στα κινέζικα σημαίνει "Ουράνιο Παλάτι", αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου διαστημικού προγράμματος της Κίνας....
Η Κίνα φιλοδοξεί ως το 2020 να έχει κατασκευάσει ένα διαστημικό σταθμό και η αποστολή του Tiangong είναι το δεύτερο στάδιο αυτής της επιχείρησης. Το πρώτο στάδιο ήταν η ανάπτυξη μιας διαστημικής κάψουλας, της Shenzhou, με την οποία έχουν τεθεί από το 2003 σε τροχιά γύρω από τη γη έξι κινέζοι αστροναύτες.
Κατά το δεύτερο στάδιο, το Τiangon θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη γη και στη συνέχεια θα συνδεθεί με τρεις μη επανδρωμένες κάψουλες, τις Shenzhou 8,9 και 10.
Αν η σύνδεση αποδειχθεί επιτυχής, θα ακολουθήσουν δύο επανδρωμένες κάψουλες και θα ξεκινήσει το τρίτο στάδιο της πλήρους κατασκευής του διαστημικού σταθμού.
"Το όνομα αναφέρεται σε ένα ουράνιο σπίτι που οι Κινέζοι έχουν οραματιστεί εδώ και καιρό στον ουρανό. Στην κινεζική παράδοση, το ονειρικό παλάτι αναφέρεται συχνά σε ένα μέρος στο διάστημα, όπου κατοικούν θεότητες" μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

ETHNOS 29 – 9 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου