Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ινδία: Μια έφηβη σκότωσε πατέρα και αδερφό για τον …έρωτά της



Η 14χρονη κοπέλα είχε ερωτευτεί σύμφωνα με τα Ινδικά Μ.Μ.Ε. ένα νέο κατώτερης κάστας, πράγμα με το οποίο η οικογένειά της δεν συμφωνούσε.
Έτσι, χθες την ώρα που μαγείρευε σούπα με κάρυ και λαχανικά, έριξε μέσα δηλητήριο. Οι δύο άντρες το έφαγαν και λίγη ώρα αργότερα απεβίωσαν. Η διπλή ανθρωποκτονία σημειώθηκε στο χωριό Μαλπούρ, 75 χλμ. από την Πάτνα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία...

Η μητέρα της, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στις δηλώσεις της είπε πως ήταν άρρωστη και αρνήθηκε να φάει τη σούπα.
Αξιωματικός της αστυνομίας, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε:
«Η νέα έκανε αυτήν την ακραία κίνηση διότι τα μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους ο πατέρας της, ο αδελφός της και η μητέρα της, είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στον έρωτά της με ένα αγόρι και το σχέδιό της να τον παντρευτεί».
Ο νεαρός ανήκε στη χαμηλότερη κάστα βάσει του πολύπλοκου ινδικού συστήματος κοινωνικής διαστρωμάτωσης στην Ινδία, στους Νταλίτ, ή "ανέγγιχτους".
Η οικογένεια της νεαρής, που ανήκε σε μια υψηλότερη κάστα, είχε ξυλοκοπήσει τον έφηβο όταν το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να κλεφτεί.
Τα εγκλήματα που αποδίδονται σε ερωτικές σχέσεις μεταξύ μελών διαφορετικών καστών συνήθως αφορούν δολοφονίες θυγατέρων από γονείς ή αδελφών από αδελφούς διότι "ατιμάζεται η τιμή" της οικογένειας.
newsbomb.gr 2 – 7 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου