Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Τι έκανες για τις κόρες σου Βύρωνα;



Να παραιτηθεί η θυγατέρα του Βύρωνα από την Βουλή; Εντάξει, ρε παιδιά, ένα αστείο κάναμε. Μην το παίρνετε στα σοβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να αιτηθούμε να προσληφθεί και η ετέρα θυγατέρα του εκλεκτού εκπροσώπου του ελληνικού λαού στο ευαγές ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Τι ψυχή θα παραδώσεις Βύρωνα, όταν ο Άγιος θα σε ρωτάει: «Τι έκανες για τις κόρες σου αθεόφοβε»; ...
Η Νέα Δημοκρατία στην επόμενη Βουλή, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν θα αργήσει να προκύψει, μπορεί να προτείνει εκ νέου τον Βύρωνα για πρόεδρο της Βουλής. Έστω και για μία ώρα. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον ποιητή της πολιτικής, στον μεγάλο στοχαστή Βύρωνα Πολύδωρα να διορίσει και την ετέρα θυγατέρα του στην Βουλή των Ελλήνων. Για να μην έχει παράπονο η μία από την άλλη ότι ο στοργικός πατέρας τους τις ξεχώρισε και ότι δήθεν αδίκησε τη μία σε βάρος της άλλης.

Αυτό να κάνετε εσείς οι θεματοφύλακες του αστικού πολιτεύματος. Να βοηθήσετε τον Βύρωνα να εκπληρώσει όλες του τις οικογενειακές του υποχρεώσεις.

Σαν δεν ντρέπεστε ρε. Ούτε λίγη τσίπα δεν σας έχει μείνει; Ούτε τόσο δα φιλότιμο;

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ένας για να διαμαρτυρηθεί. Ένας για να στηλιτεύσει το άδικο του πράγματος. Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι και ηθικό. Την ώρα που οι άνθρωποι πηδάνε απελπισμένοι από τα παράθυρα, την ώρα που πολλά παιδιά με χιλιάδες προσόντα ψάχνουν απελπισμένα μία πρόσκληση για ένα νέο ξεκίνημα στο εξωτερικό, ο Βύρωνας βολεύει το παιδί του στη Βουλή των Ελλήνων. Και δεν βρίσκεται ένας να μιλήσει. Ένας, αριστερός, δεξιός, φασίστας, ακροαριστερός, τροσκιστής, οπαδός του Μάο, του Ιησού, του Μωάμεθ ή του Ζαρατούστρα. Ένας που να ζητήσει την αποκατάσταση της τάξης. Να ζητήσει να αδειάσει η Βουλή από προνομιούχους υπαλλήλους, διορισμένους από το παράθυρο από βουλευτές και κόμματα. Ανθρώπους που έτυχε να έχουν για πατέρα ή σύζυγο ή θείο έναν βουλευτή κι αυτό να αποτέλεσε διαβατήριο για την επίλυση του θέματος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι μόνο το ΚΚΕ αρνήθηκε να τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους στο προσωπικό της Βουλής. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξεχνάμε προς τα πού πρέπει να ρίχνουμε το ανάθεμα...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

ΥΓ: Μην απειλείς Θεόδωρε.  Αν σου έχει δώσει το πράσινο φως η στοά, μπορείς πράγματι και να κατέβεις ως υποψήφιος βουλευτής του Αλέξη. Για την χρηματοδότηση δεν το συζητάμε. Δεν σε εμποδίζει κανείς να δώσεις ένα μέρος της σεβαστής σου περιουσίας για την τιμωρία των εχθρών σου.  


Πηγή:www.capital.gr
 9 – 8 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου