Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το σεξ;Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως, οι άντρες κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ επειδή ο εγκέφαλός τους είναι προγραμματισμένος να …«κλείνει»!

Γάλλοι ερευνητές προέβησαν σε σάρωση ανδρικών εγκεφάλων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από το σεξ, παρακολουθώντας έτσι τις αλλαγές στη δραστηριότητά τους. Με αυτό λοιπόν τον τρόπο βρήκαν πως ο εγκεφαλικός φλοιός, ο οποίος διέπει τη συνειδητή σκέψη, απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του οργασμού...
Δύο άλλες περιοχές, ο φλοιός του προσαγωγίου και η αμυγδαλή, στέλνουν στη συνέχεια ένα μήνυμα στον υπόλοιπο εγκέφαλο που οδηγεί στην έντονη επιθυμία ύπνου, σταματώντας έτσι τη σεξουαλική διάθεση -μέσω χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης και των οπιοειδών. 

Ο Serge Stoléru, ένας από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα, είπε στην εφημερίδα Sunday Times: «Τα πειράματα αυτά μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού.»

Αν και τα αποτελέσματα της έρευνας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους άνδρες, ως μια καλή δικαιολογία για το ότι κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ, οι γυναίκες σύντροφοί τους μάλλον δεν θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα, μια και ο δικός τους εγκέφαλος δεν στέλνει τα ίδια «μηνύματα». 

Ο Δρ. Stoléru εξηγεί: «Μετά από έναν οργασμό οι άντρες βιώνουν μια μάλλον ανερέθιστη περίοδο, όπου δεν μπορούν να «ξεσηκωθούν». Για τις γυναίκες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν φαίνεται να έχουν μια τόσο ισχυρή ανερέθιστη περίοδο, με αποτέλεσμα να ζητάνε περισσότερα, όταν οι σύντροφοί τους θέλουν απλά να ξεκουραστούν!»

capital.gr 26 – 7 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου