Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στο φως κομπίνα στο ΙΚΑ Βέροιας με πρωταγωνιστή οφθαλμίατρο


Διαβάστε για το νέο σκάνδαλο που είχε στήσει οφθαλμίατρος στη Βέροια για να καρπώνεται τα έσοδα των συνταγών. Στο κόλπο και οπτικός. Χωρίς αντίκρισμα οι καταγγελίες
Τρία ολόκληρα χρόνια η ελληνική πολιτεία κλείνει τα μάτια της απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών νομού Ημαθίας για το στήσιμο κομπίνας από έναν οφθαλμίατρο του ΙΚΑ Βέροιας και έναν οπτικό που διατηρεί το κατάστημά του στην ίδια πόλη...

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω οφθαλμίατρος φέρεται να κατευθύνει τους ασθενείς που εξετάζει σε συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, με δόλωμα καλύτερες τιμές λόγω... γνωριμίας, ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του οπτικός θησαυρίζουν, ενισχύοντας τους λογαριασμούς τους με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το 95% των συνταγών του οφθαλμιάτρου εκτελούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, ενώ το 80% των δαπανών του ΙΚΑ για οπτικά υλικά τα παίρνει ο συγκεκριμένος οπτικός.
Από το 2009 ο Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών νομού Ημαθίας έχει αποστείλει τουλάχιστον έξι ενυπόγραφα έγγραφα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από το ΙΚΑ Βέροιας και την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα μέχρι το υπουργείο Υγείας, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή, ζητώντας τη διερεύνηση και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ωστόσο, το μόνο που έλαβε είναι μια σειρά άχρηστων εγγράφων, μέσω των οποίων η μία υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη, χωρίς τελικώς να γίνεται καμία ενέργεια προς τη διερεύνηση της ύποπτης αυτής υπόθεσης. Μάλιστα, η ανούσια αλληλογραφία αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει την Ελλάδα.
Επιπλέον, τα μέλη του συλλόγου παλεύουν από τον Ιούνιο του 2011 να κλείσουν ένα ραντεβού με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.
"Η υπόθεση τελματώνει πολλά χρόνια ανεξήγητα, από αδράνεια των υπευθύνων, ελπίζουμε όχι εκούσια. Το κράτος εθελοτυφλεί σε επώνυμες καταγγελίες και συνεπώς οι υποψίες μας πλέον διαχέονται επί δικαίων και αδίκων.
Για περισσότερα από δύο χρόνια οι καταγγελίες μας  και η κρούση κάθε πιθανής πόρτας υπευθύνων δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, ενόσω τα εκατομμύρια ευρώ χορεύουν στους λογαριασμούς των επιτήδειων", τονίζουν τα μέλη του συλλόγου.
News247.gr 25 – 3 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου