Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Βρετανικό το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο!




Από Δημήτρης Δοντάς
Όσοι πιστεύουν πως το μικρότερο αυτοκίνητο πόλης είναι το Smart κάνουν λάθος. Από το 1962 η βρετανική εταιρία Peel κατασκευάζει το τρίτροχο μοντέλο P50, για τις αστικές μετακινήσεις. Από εφέτος στην γκάμα προστέθηκε το Trident (Τρίαινα)  ενώ εκτός από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις , είναι πλέον διαθέσιμες και ηλεκτροκίνητες...

Το Peel Trident , είναι διθέσιο, ηλεκτροκίνητο με μήκος 1,829 χιλιοστά, πλάτος 1,067 χιλιοστά και βάρος μόλις 90 κιλά. Το όχημα, είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φάιμπεργκλας.
Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες –το Trident είναι το κόκκινο όχημα στις φωτογραφίες- το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πόρτες και  η είσοδος των επιβατών γίνεται αφού ανασηκωθεί η οροφή.

Στην βενζινοκίνητη έκδοση, το Trident έχει κινητήρα 49 κ.ε., αναπτύσσει ταχύτητα 65 χλμ./ώρα και το ντεπόζιτο καυσίμου προσφέρει αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Το ηλεκτρικό έχει περίπου την ίδια μέγιστη ταχύτητα και αυτονομία 30 χιλιομέτρων.
Το ηλεκτρικό Peel 50 έχει μια θέση για τον οδηγό και έναν μικρό χώρο για ψώνια. Είναι μικρότερο σε σχέση με το Trident με το μήκος του να φθάνει μόλις τα 1,372 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 60 κιλά.
Όπως και το Trident, το Peel 50 εξοπλίζεται και με βενζινοκινητήρα 49 κ.ε. έχοντας τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις. 
News247.gr 21 – 3 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου