Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αμφισβήτησαν την αυτοκτονία του Χίτλερ


Το FBI θεωρούσε ως σκηνοθετημένη την αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ. Διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό του ακόμα και δέκα χρόνια μετά το θάνατό του. Μαρτυρίες πρακτόρων σε ένα φάκελο 752 εγγράφων
Ακόμα και έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ, το FBI συνέχιζε να τον αναζητά, εκτιμώντας πως είχε σκηνοθετήσει την αυτοκτονία του και είχε διαφύγει στην Αργεντινή...
Σε 752 έγγραφα του FBI που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται η δυσπιστία των αμερικανικών αρχών αναφορικά με τη δολοφονία του Φίρερ στο καταφύγιό του στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου του 1945.
Οι εκθέσεις πρακτόρων του FBI αναφέρουν πως ο Χίτλερ είχε διαφύγει στην Αργεντινή, το Θιβέτ ή τη Δανία, ενώ υπήρχαν και μαρτυρίες πρακτόρων που επισήμαιναν ότι τον είχαν δει με τα μάτια τους.
"Ο Χίτλερ και πενήντα ακόμα από τους στενούς συγγενείς του μετέβησαν δέκα ημέρες μετά την πτώση του Βερολίνου με δύο υποβρύχια στη νότια Αργεντινή. Ο Χίτλερ έχει αφήσει γένια και κρύβεται σε ένα ράντσο", επισημαίνεται σε έγγραφο της 12ης Σεπτεμβρίου του 1945.
Σε άλλα έγγραφα περιλαμβάνονται οι μαρτυρίες γιατρού που ισχυριζόταν ότι εξέτασε τον Χίτλερ για μια εντερική διαταραχή στο St. Louis και ανθρώπων που ανέφεραν πως τον είδαν να γευματίζει σε εστιατόριο της Ουάσιγκτον το 1946.
Ο J. Edgar Hoover και η ομάδα του διατηρούσε για τριάντα περίπου χρόνια ένα φάκελο με λεπτομερή στοιχεία και κάθε αναφορά που υποδείκνυε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ακόμα ζωντανός.
Οι έρευνες των Αμερικανών πρακτόρων συνεχίστηκαν σε όλο το μήκος και πλάτους του πλανήτη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, έως ότου επιβεβαιώθηκε χρόνια αργότερα από αρχεία της SMERSH που έδωσαν ουσιαστικά τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας.
News247.gr 10 – 4 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου