Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αργεντίνικο τανγκό του Α. Τσίπρα



Καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή φώναξε οργισμένος ο Α. Τσίπρας, αρχηγός αν δεν το ξέρατε της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων.
“Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας”.
Τρεις παρατηρήσεις για την Αργεντινή, όπου το σοκ και η φρίκη της χρεοκοπίας του 2001 έχει δημιουργήσει παγκόσμια ανατριχίλα ανάλογη της τραγωδίας του Τιτανικού...

1. Το 52% των πολιτών της Αργεντινής ζούσαν για μια πενταετία κάτω από το όριο της φτώχειας.. Εκατοντάδες παιδιά πέθαναν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες. Δεν είναι δυνατόν να καταμετρηθούν οι θάνατοι από ασιτία σε άλλες πόλεις γιατί οι υπηρεσίες είχαν διαλυθεί.
Αυτή την τραγωδία που φυσικά δεν έχει ζήσει εύχεται ασυλλόγιστα ο Α. Τσίπρας και την προτιμά από την κατάσταση στην σημερινή Ελλάδα.
2. Σήμερα που τα πράγματα στην Αργεντινή είναι καλύτερα , οποιοσδήποτε θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, πρέπει να δηλώσει στην τοπική εφορία, το ΑΦΜ,τόπο προορισμού, αιτία ταξιδιού και διάρκεια απουσίας.
Γιατί η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται περίκλειστη εκτός διεθνούς γίγνεσθαι. Απομονωμένη!
Αυτή την απομόνωση οραματίζεται ο Α. Τσίπρας για τη χώρα που λέγεται Ελλάδα και που όποτε ήκμασε ή έζησε το έκανε ταξιδεύοντας και ανοίγοντας στις θάλασσες και στις ηπείρους που την περικλείουν.
Η Αργεντινή, που έκλεισε τα σύνορα και διέγραψε το δημόσιο χρέος, έχει άφθονους φυσικούς πόρους, ενεργειακή αυτονομία, πέμπτη στις εξαγωγές σόγιας, μελιού, σιταριού παγκοσμίως στην πρώτη δεκάδα στο σιτάρι και καλαμπόκι. Αντίστοιχα στις εξαγωγές κρέατος. Τέταρτη στην παραγωγή νικελίου, με τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο.
Τι αντίστοιχο έχει η Ελλάδα του Τσίπρα για να επιβιώσει στα δίσεκτα;
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επισκέπτονται την Ελλάδα αρνούνται να συναντήσουν τον Α. Τσίπρα.
Δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν τον θεωρούν συνομιλητή. Αντίστοιχο εμπάργκο είχε επιβληθεί μόνο στους νεοφασίστες της Αυστρίας.
Κάνουν λάθος και δεν είναι το πρώτο στην διαχείριση της Ελληνικής κρίσης.
Θυμίζουν κάτι παλιό και σιχαμένο. Τον μακαρίτη Παύλο, βασιλιά των Ελλήνων που μετά τον θρίαμβο της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958, όταν μίλησε στη Βουλή αναφέρθηκε σε μιάσματα δείχνοντας την αξιωματική αντιπολίτευση του Ηλία Ηλιού.
Ο Α. Τσίπρας λέει για την Αργεντινή, δίνει απειλητικό ραντεβού στους δρόμους κι οι Ευρωπαίοι τον λένε “μίασμα”.
Δηλαδή αναβιώνουν έναν αχρείαστο ψυχρό πόλεμο που στοιχίζει στη χώρα.
Όσο κι αν επικαλείται την Αργεντινή ο Α. Τσίπρας οι περισσότεροι από το 28% των πολιτών που τον ψήφισαν και σίγουρα στην πλειοψηφία τους δεν κατοικούν Εκάλη, ούτε απομόνωση θέλουν αλλά ούτε κάποιους εταίρους που να τους θεωρούν αποσυνάγωγους.
Η Ελλάδα είναι και θα μείνει στο ευρώ ολόκληρη. Και με τον αργεντίνικο Αλέξη της.
Newsit.gr  7 – 9 – 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου