Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αποζημίωση μαμούθ για τις υποκλοπές


Αποζημίωση από τη News International που παραδέχτηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και ζήτησε συγγνώμη από όσους έπεσαν θύματα. Μεταξύ αυτών η Sienna Miller και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας
Αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών καλείται να καταβάλλει η News International που παραδέχτηκε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφτηκε το Νοέμβριο του 2005...
Η εταιρεία παραδέχτηκε την εμπλοκή της στην παράνομη πρόσβαση φωνητικών τηλεφωνικών μηνυμάτων πολιτικών, μελών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και διασημοτήτων και ανακοίνωση τη σύσταση ταμείου για την αποζημίωσή τους.
Ανακοίνωσε μάλιστα πως μετά από εσωτερική έρευνα και τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα δικαστικών υποθέσεων προτίθεται να πλησιάσει όσους έπεσαν θύμα υποκλοπών με δήλωση παραδοχής και μετάνοιας.
Μεταξύ των θυμάτων που έχουν ασκήσει δίωξη για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής είναι η Sienna Miller, η Tessa Jowell, ο Andy Gray και ο σχεδιαστής Kelly Hoppen, με τη Sienna Miller να είναι αυτή που άνοιξε πρώτη το δρόμο των καταγγελιών κατά της εφημερίδας.
Η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική. Ωστόσο, ο όμιλος όπου ανήκει η εφημερίδα δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές για την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου του David Cameron, Andy Coulson, είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο για την ανάμειξή του στο σκάνδαλο, καθώς ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας News of the World όταν πραγματοποιήθηκαν οι υποκλοπές.
News247.gr 9 – 4 – 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου