Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο "άνθρωπος αράχνη" ξαναχτύπησε


Χωρίς να πτοείται από τους ισχυρούς ανέμους ο Γάλλος Spiderman, πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή αναρρίχηση. Αυτή τη φορά ανέβηκε στο κτίριο Burj Khalifa..

Ο Αλέν Ρομπέρ, γνωστός ως "άνθρωπος αράχνη" ή "Γάλλος Spiderman", σκαρφάλωσε στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa στο Ντουμπάι, ύψους 828 μέτρων, παρά τους ισχυρούς ανέμους που καθυστέρησαν την επίτευξη του εγχειρήματός του.
Ο 48χρονος Ρομπέρ χρειάστηκε περίπου έξι ώρες για να αναρριχηθεί στο κτίριο, το οποίο έχει περισσότερους από 160 ορόφους, χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και εξάρτυση, όπως απαιτείται από τους διοργανωτές.
Όμως όπως είπε, τα μέτρα ασφαλείας και η αγωνία στα βλέμματα του συγκεντρωμένου πλήθους του προκαλούσαν εκνευρισμό.
Ο Ρομπέρ συνελήφθη πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορες χώρες καθώς οι αρχές σπανίως δίνουν άδεια για τόσο επικίνδυνα εγχειρήματα.
Η πρώτη φορά που ο Ρομπέρ αναρριχήθηκε σε κτίριο ήταν σε ηλικία 12 ετών όταν κλειδώθηκε έξω από το διαμέρισμά του και αποφάσισε να σκαρφαλώσει οκτώ ορόφους για να μπει από το ανοιχτό παράθυρο.
Έκτοτε έχει αναρριχηθεί σε περισσότερα από 80 κτίρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο πύργος Sears στο Σικάγο και ο Taipei 101 στην Ταϊβάν.
News247.gr 30 – 3 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου