Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ασελγούσε σε ανήλικες στο όνομα του Θεού

Ένοχο για τη σεξουαλική επίθεση σε ανήλικες έκριναν οι ένορκοι δικαστηρίου στο Τέξας τον ηγέτη μιας θρησκευτικής κοινότητας μορμόνων ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών.

Πρόκειται για τον 55χρονο Γουόρεν Τζεφς ο οποίος αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή φυλάκισης 119 ετών...

Η δίκη διήρκεσε πέντε μέρες κατά τις οποίες το δικαστήριο άκουσε ηχητικό υλικό των ερωτικών επαφών που είχε ο Γουόρεν Τζεφς με τις ανήλικες νύφες στο οποίο ακούγεται να λέει: " Παρέχω αυτή την υπηρεσία στο όνομα του Ιησού Χριστού." Μάλιστα οι εισαγγελείς παρουσίασαν τα αποτελέσματα εξέτασης γενετικού υλικού που αποδεικνύουν ότι ο Τζεφς απέκτησε παιδί με ένα από τα κορίτσια όταν αυτό ήταν 15 ετών.
Ο 55χρονος, είναι ο ηγέτης μίας αποσχισθείσας σέκτας της Εκκλησίας των Μορμόνων, της αποκαλούμενης Φονταμενταλιστικής Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Μεταγενέστερων Αγίων, η οποία υποστηρίζει την πολυγαμία και λέγεται ότι αριθμεί περίπου 10.000 μέλη στη Βόρειο Αμερική.
Σημειώνεται ότι το 2008 σε έφοδο της αστυνομίας στους χώρους της κοινότητας, σε ένα ράντσο στο Τέξας, είχαν απομακρύνει περισσότερα από 400 παιδιά, τα οποία τέθηκαν υπό το καθεστώς δικαστικής προστασίας. Όπως έγινε μετέπειτα γνωστό, η επιχείρηση είχε ξεκινήσει έπειτα από τηλεφώνημα μιας 16χρονης, η οποία κατήγγειλε πως είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση και είχε φέρει στον κόσμο παιδί από έναν 50χρονο, ο οποίος την είχε παντρευτεί παράνομα.
Ο Τζεφς δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές καθώς και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί στην Γιούτα για συνέργεια σε βιασμό  με την κατηγορία ότι  είχε υποχρεώσει μία 14χρονη να νυμφευθεί τον 19χρονο ξάδελφό της. Ωστόσο η απόφαση αυτή ανετράπη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Γιούτα με το αιτιολογικό ότι οι ένορκοι είχαν λάβει λανθασμένες οδηγίες.
Τώρα οι εισαγγελείς της Γιούτα έχουν δηλώσει ότι θα οδηγήσουν εκ νέου τον Τζεφς στο εδώλιο ανάλογα με το αποτέλεσμα της δίκης στο Τέξας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 5 – 8 – 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου