Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Προς κ. Σαμαρά και κ. Τσίπρα...


Αγαπητέ κε Στούπα,

Για άλλη μία φορά απευθύνομαι σε εσάς και το κοινό σας, αφού παραμένετε από τους λίγους ομιλούντες δημόσια που επιμένουν να λένε τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως θα ήθελαν να είναι.

Άλλη μία «κρίσιμη» εκλογική αναμέτρηση πέρασε στην πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όπως συνηθίζεται, οι «κερδισμένοι» των ευρωεκλογών διακήρυξαν σε όλους τους τόνους την ανάγκη για άμεση προσφυγή στις κάλπες και οι «χαμένοι» δήλωσαν ότι έλαβαν και κατανόησαν το «μήνυμα» που τους έδωσε ο «σοφός» λαός και θα πράξουν τα δέοντα. Και όλοι μαζί ανησύχησαν μόνο για τη συνεχιζόμενη άνοδο της επιρροής της ακροδεξιάς σε μέρος του εκλογικού ακροατηρίου, το οποίο είναι για αυτούς και απολύτως υπεύθυνο και κατακριτέο για την «άθλια» αυτή συμπεριφορά του...


Υπέροχα λοιπόν! Είναι όλα υπό έλεγχο. Και η κυβέρνηση στη θέση της, και οι νεο-γιρονδίνοι έτοιμοι για την κατάληψη της εθνοσυνέλευσης, και η βολεμένη στη θεσούλα της επιδοτούμενη επανάσταση των μαζών με ελαφρά αυξημένα ποσοστά, και η ξανθιά Πασιονάρια νικήτρια στη μάχη με τα συμφέροντα, να χορεύει το τιμημένο ζεϊμπέκικο!

Πόσο σοφά τα εποίησε ο Ελληνικός λαός!

Κανείς δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι η παραδοσιακά ισχυρή μεσαία τάξη της χώρας μαζί με τα λαϊκά στρώματα εκφράζονται πλέον στη μεγάλη πλειονότητά τους μέσω πολιτικών σχηματισμών «ριζοσπαστικών», «εξωσυστημικών», «τιμωρών», «ψεκασμένων», ανεβασμένων στα κάγκελα, «cool» και απολιτίκ, δραχμολάγνων, χαβαλέδων, ποδοσφαιρόπληκτων και ότι άλλο χωρά η φαντασία, ενώ οι κομματικοί σχηματισμοί με μετριοπαθή λόγο (μάλλον εξαιτίας της ενοχής τους και αυτοί) δεν συγκεντρώνουν όλοι μαζί ούτε το 40% του εκλογικού σώματος.

Για την κυβέρνηση αυτό το αλλοπρόσαλλο αποτέλεσμα ήταν «σταθεροποιητικό»! Ενώ, για την αξιωματική αντιπολίτευση το ισχνό ποσοστό του 26%, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, ήταν εκλογικός «θρίαμβος»! Κανείς δεν κατάλαβε ότι εισέπραξε την τεράστια αδιαφορία, το θυμό, την αποδοκιμασία και την περιφρόνηση ενός εκλογικού σώματος σε μανιοκατάθλιψη.

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε ότι και αυτοί οι λίγοι που τους ψήφισαν το έκαναν από φόβο μην τους συμβούν τα χειρότερα. Ότι η υποστήριξη προέρχεται από τους λίγους που δεν έχουν ΑΚΟΜΗ καταστραφεί, από νέους και γέροντες που κατορθώνουν με νύχια και με δόντια να επιβιώνουν. Για πόσο ακόμη;

Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν ότι δεν πείθουν. Ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, παρά τα τεράστια προβλήματά του, δεν τους εμπιστεύεται. Ότι για το «ταβάνι» που χτυπάνε φταίει η δική τους αναξιοπιστία, ο θολός τους λόγος και η ανυπαρξία συγκροτημένης εναλλακτικής πρότασης στα περισσότερα θέματα.

Η κατάσταση είναι άσχημη. Λαός που ψηφίζει τηλεπερσόνες, υπόδικους για ξέπλυμα χρήματος ή τον μάνατζερ της ποδοσφαιρικής ομάδας τους για Δημάρχους είναι απελπισμένος. Άνθρωποι που ψηφίζουν λαϊκούς ήρωες, δημοσιογράφους του συστήματος και στρατευμένους συνταγματολόγους για Ευρωβουλευτές είναι αποπροσανατολισμένοι. Πολίτες που ψηφίζουν για εκπροσώπους τους, τους περιφρονητές της Δημοκρατίας βρίσκονται σε σύγχυση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εδώ βρισκόμαστε. Ας αφήσουν τα success story από τη μία και τις εφόδους στις Βερσαλλίες από την άλλη οι έχοντες τη δύναμη και την εξουσιοδότηση να χειριστούν την κατάσταση και να κοιτάξουν να βρουν ένα τρόπο να συνεργαστούν μεταξύ τους, διαφορετικά την επόμενη φορά εκτός από φίδια θα βγούνε και γκρέμλινς από τις κάλπες.

Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά για τη φιλοξενία,

Γ. Δραζινάκης


Πηγή:www.capital.gr
 2 – 6 – 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου