Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Τα αυτοκίνητα που ξεχώρισα το 2014



Αναμφίβολα, το 2014 ήταν αυτοκινητικά η πιο συναρπαστική χρονιά της τελευταίας πενταετίας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αφού ξεπέρασαν την κρίση που τις χτύπησε και μετά από μια τριετία νηνεμίας και τεχνολογικής στασιμότητας, πάτησαν γκάζι το 2014, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο του χρόνου, ενώ θα φανεί ακόμα περισσότερο το 2015.

Οπότε, καταλαβαίνετε τη δυσκολία που αντιμετωπίζω φέτος να διαλέξω τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε μέσα στη χρονιά, κάτι που έχουμε καθιερώσει από την πρώτη χρονιά που εκδόθηκε η εφημερίδα μας, στο πρώτο «Car+Speed» κάθε έτους. Φέτος η ομάδα (και εγώ προσωπικά) οδηγήσαμε πάμπολλα αυτοκίνητα, όλων των κατηγοριών και για όλα τα βαλάντια. Επειδή, λοιπόν, ο πονοκέφαλος είναι ιδιαίτερα έντονος, αποφάσισα -για άλλη μια χρονιά- το Top 5 να το κάνω Τοp 8 και βάλε…


Διευκρινίζω ότι στην πρώτη οκτάδα βγάζω έξω αυτοκίνητα-όνειρα για την πλειοψηφία των σημερινών Ελλήνων, ή αν θέλετε αυτοκίνητα άνω των 100.000 ευρώ, όπως τη μοναδική -αν και λιγότερο… πολεμική- Porsche Cayman S, αλλά και τη Macan, η οποία με ξάφνιασε ευχάριστα. Θα μου πείτε κάποιοι, θα βάλεις όμως αυτοκίνητα των 40.000 ευρώ και 50.000 ευρώ; Το κάνω έχοντας την ελπίδα πώς κάποια στιγμή -όπως άλλοτε- όλο και περισσότεροι Ελληνες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τέτοια αυτοκίνητα.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, δικαιωματικά θα βάλω ένα αυτοκίνητο που, όπως έχω γράψει, αποτελεί σεμινάριο για τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι σπορ όσο ελάχιστα, οικογενειακό και ιδιαίτερα… πράσινο και οικονομικό στην κατανάλωση. Και όλα αυτά στη μισή τιμή απ’ ό,τι βρίσκεις αντίστοιχα αυτοκίνητα σε άλλες εταιρείες. Το νέο Volvo V60 Plug-in Hybrid είναι δικαιωματικά το αυτοκίνητο της χρονιάς.

Οπως και να ’χει, το 2015 αναμένεται εξίσου συναρπαστικό…

TOP 
1. Volvo V60 Plug-in Hybrid
2. 
Subaru BRZ 
3. Skoda Octavia 
4. BMW i3
5. Toyota Yaris 
6. Ford Focus 
7. 
Peugeot 308 
9. Seat Leon Cupra
8. Mercedes GLA

http://www.protothema.gr/ 6 – 1 – 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου