Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έχασαν το φως τους προεκλογικά!

Οι 700 από τους 35.000 κατοίκους νησιού του Ιονίου έχουν πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Το ποσοστό κίνησε το ενδιαφέρον δύο υπουργείων. Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι..
Μια πολύ περίεργη διαπίστωση έκαναν στελέχη του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τον αριθμό των τυφλών σε νησί του Ιονίου.
Σύμφωνα με "Το Βήμα", το ποσοστό τύφλωσης στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τους περισσότερους να έχουν έγγραφα ότι είναι τυφλοί εκ γενετής και να λαμβάνουν για χρόνια επιδόματα.
Τα υπουργεία ξεκίνησαν έρευνα, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν ότι πολλοί από τους 700 "εκ γενετής" τυφλούς, είχαν αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα μετά από εξέταση υγιεινομικής επιτροπής, σε... προεκλογική περίοδο.
Από τη Δευτέρα ξεκίνησαν επανέλεγχοι και όσοι δήλωναν τυφλοί στο νησί, χωρίς να είναι αναμένεται να λογοδοτήσουν. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κραυγαλέο παράδειγμα του τι σημαίνουν πελατειακές σχέσεις στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Βήμα" ο υφυπουργός Υγείας Μ. Μπόλαρης, από τους 35.000 κατοίκους του νησιού, οι 700 (δηλαδή το 2%) εμφανίζονταν επισήμως τυφλοί.
Ο κ. Μπόλαρης πρόκειται να προχωρήσει την Τρίτη σε επίσημες ανακοινώσεις για το ζήτημα, ενώ όσοι εξαπάτησαν το κράτος με τις ευλογίες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας θα τιμωρηθούν, χάνοντας το επίδομα και πληρώνοντας πρόστιμο.
News247.gr 1 – 8 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου