Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΓκεμπεΛΑΚΗΣ;




Θυμάστε τον «αστείο» της παρέας; Τον τύπο που όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε γνωρίσει και που τις μεγαλύτερες χοντράδες και προσβολές της βάπτιζε «χιούμορ». «Έλα μωρέ που το πήρες σοβαρά…πλάκα κάνω» η μόνιμη επωδός του.

Ε αυτόν θυμίζει ολοένα περισσότερο ο Λάκης Λαζόπουλος.

Στην αρχή είχαμε τα site – Νοστράδαμος τύπου Olympia.gr.Προφήτευαν δεινά για τη χώρα, μιλούσαν για γερμανική επικυριαρχία, για σχέδια να μας πάρουν τον φυσικό πλούτο και για άλλου τύπου επιβουλές κατά της πατρίδας μας από Γερμανούς, Αμερικάνους, Ισραηλινούς, ακόμα κι εξωγήινους. Τώρα σιωπούν βέβαια. Τώρα καλές κι εθνικά αξιοπρεπείς οι αποκρατικοποιήσεις...


Μετά μάθαμε το «Ευαγγέλιο» του Δόγματος του ΣΟΚ της Ναόμι Κλάιν κι όχι Κάμπελ όπως ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε. Το Βίπερ Νόρα τάχα αποκαλυπτικό βιβλίο, που έγινε best seller Δεξιά κι Αριστερά.

Όμως πάνω από όλους και από όλα ήταν ο δικός τους ΛΑΚΗΣ. Ο προπαγανδιστής κι όχι σατιρικός κωμικός και συγγραφέας. Ο άνθρωπος που λειτούργησε ως πέμπτη φάλαγγα και που έστρεψε το μεγάλο του πραγματικά κοινό, κατά πολιτικών και κομμάτων. Γιατί πέμπτη φάλαγγα είσαι όταν πιάνεις τον ανυποψίαστο – αποχαυνωμένο κι εξαντλημένο τηλεθεατή στον καναπέ του και του πουλάς πόνο, κι εν τέλει όπως προσωπικά τη χαρακτηρίζω μια … «Δημοκρατία της συγκίνησης» κι όχι του ορθού λόγου.

Προπαγάνδα δεν είναι να αποκαλείς τον άλλο προδότη για τα ίδια πράγματα που σήμερα αποκαλείς τον Αλέξη Τσίπρα «αξιοπρεπή»; Προπαγάνδα δεν είναι δια της ισοπέδωσης να καις μια ολόκληρη γενιά πολιτικών επειδή «ξεπούλησαν τα πάντα στην Ευρώπη» κι όταν ο νυν πρωθυπουργός ακολουθεί ακριβώς τις ίδιες πολιτικές να απέχεις, να κάνεις …μόκο που λέγαμε και στις παλιές αλάνες και να κατηγορείς την αντιπολίτευση ξανά;

«Γερμανοτσολιάδες» οι Σαμαρο-βενιζέλοι που έκαναν αποκρατικοποιήσεις, ήρωας ο Τσίπρας που τα ίδια κάνει. «Τσιράκια της Τρόικας» οι της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, «αξιοπρεπείς» οι άλλοι που εφαρμόζουν το χειρότερο από τα τρία Μνημόνια. Σάτιρα μέχρι τέλους και διαπόμπευση για τους πρώτους, νταβατζιλίκι και υψηλή προστασία για τους δεύτερους.

Μην μπερδεύεστε λοιπόν. Ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα. Δεν κάνει τέχνη. Πολιτική προπαγάνδα και μάλιστα μονομερή κάνει. Που στόχο δεν έχει να θίξει τα κακώς κείμενα. Στόχο έχει να λειτουργήσει σαν διαφημιστής υπέρ της κυβέρνησης και να απομειώσει το κύρος της όποιας αντιπολίτευσης.

Τον θυμάμαι μεθοδικά να επιτίθεται κατά του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και τέλος στο πρελούδιο του, κατά του Αντώνη Σαμαρά. Και τις δέκα πληγές του Φαραώ να μπορούσε να τους αποδώσει θα το έκανε. Τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα κάνει πως δεν είδε και δεν ξέρει.

Για αυτούς τους λόγους και παρά τις σημαντικές μου διαφωνίες, θεωρώ πως ο Άδωνις Γεωργιάδης σωστά παρεμβαίνει. Το όφειλε στον κόσμο που υπέστη πολιτικό bullying επειδή στα καφενεία ή στη δουλειά επιχειρηματολογούσε για κάτι άλλο. Το όφειλε στην ιστορική αλήθεια. Το όφειλε σε μια σειρά Ελλήνων πατριωτών πολιτικών που η πολιτική άρπα κόλλα και ο λαϊκισμός επιχείρησε να θίξει.

Κι αν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης δεν το κατάλαβε, κάποιος έπρεπε να αντιπαρατεθεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ πλέον στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ Λάκη Λαζόπουλο.

ΥΓ: όσο για την παρομοίωση του τίτλου του Λάκη Λαζόπουλου με τον Γκέμπελς σαφώς και δεν εξομοιώνουμε έναν αρτίστα της πολιτικής επικοινωνίας με έναν ναζιστή. Σάτιρα κάνουμε και ελπίζουμε να μας το επιτρέψει ο αριστερός προπαγανδιστής. 


http://www.protothema.gr/ 16 – 12 – 2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου