Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δικέφαλος… ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω διαφωνιών για την ΑΕΚ


Μόνο εύκολη δεν είναι η υπόθεση με το γήπεδο της ΑΕΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση της ηγεσίας να αλλάξει στάση στο θέμα και τελικά να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του. Σε σημείο μάλιστα που η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, το βράδυ της Τρίτης, να αναλωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της - παρότι έπρεπε να συζητήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - στη συγκεκριμένη υπόθεση...

Η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του οποίου διαβουλεύτηκε επί μέρες με ανθρώπους της ΑΕΚ, εξέπληξε πολλούς. Πρώτον, γιατί για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί σε θέματα περιβάλλοντος και αποδέχεται να γίνει μεταφορά… έξι στρεμμάτων δάσους από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας (προκειμένου να επεκταθεί το γήπεδο) σε άλλη περιοχή με ευθύνη και κόστος του επιχειρηματία. «Αύριο θα ζητήσει και ο Μπέος» έγραφε χαρακτηριστικά η Αυγή, αντιδρώντας στη στάση της ηγεσίας και επισημαίνοντας τον κίνδυνο να διολισθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συναλλαγή με περίεργα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Και δεύτερον, γιατί αδιαφόρησε για τις κινήσεις των πολιτών, ακόμη και τη στάση του νεοεκλεγέντα δημάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αντιδρούν στην όλη μεθόδευση και καταγγέλλουν ότι δέχονται συνεχώς προπηλακισμούς από ανθρώπους του υποκόσμου – μόλις την περασμένη Πέμπτη διαλύθηκε με τη βία από «φουσκωτούς» συγκέντρωση των κατοίκων στο πνευματικό κέντρο του δήμου. Η στάση της Κουμουνδούρου έχει εξοργίσει τους κατοίκους, που περίμεναν άλλα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειωτέον ότι στη συζήτηση του σχετικού άρθρου στη Βουλή εξέφρασαν διαφωνίες με τη στάση του κόμματός τους οι βουλευτές Βαγγέλης Αποστόλου και Ελένη Αυλωνίτου, ενώ στην πολιτική γραμματεία αποστάσεις τήρησε ο Αλέκος Καλύβης, ο οποίος ανήκει και στην τοπική κομματική οργάνωση της Νέας Φιλαδέλφειας.
Πολλά στελέχη φοβούνται ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα και ότι εκπέμπεται πλέον από την Κουμουνδούρου ένα σήμα διαθεσιμότητας για συμβιβασμούς με ποικίλα συμφέροντα, ενόψει και της προοπτικής αναλάβει το κόμμα τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Το γήπεδο είναι αναγκαίο, ένας ολόκληρος κόσμος το περιμένει και δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε γι’ αυτό» είναι ο αντίλογος στις ανησυχίες και τις επικρίσεις.

protothema.gr 4 – 6 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου