Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αριστερή «προδοσία», αλλιώς … ή «μπουρδολογία» τα περί «ρήξης» και εξόδου από το ευρώ!


Γιώργος Καρελιάς

Σε ανύποπτο χρόνο, όταν οι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στα επαναστατικά κάγκελα μαζεύοντας ψήφους, είχαμε ανιχνεύσει τα πολλά σημάδια προσγείωσης της ηγεσίας του στην πραγματικότητα. Κάθε φορά και περισσότερα (εδώ).
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία και οι προεκλογικές προσγειώσεις έγιναν κανονικές μετεκλογικές κωλοτούμπες, που όλοι γνωρίζουμε. Παρά ταύτα, υπάρχουν ακόμη πολλοί που ανησυχούν μήπως η νέα κυβέρνηση προχωρήσει σε «ρήξη», ακόμη και σε έξοδο από το ευρώ...

Οσο κι αν οι ανησυχίες δικαιολογούνται από την πολυγλωσσία και την μπουρδολογία μέσα στην κυβέρνηση, θέλω να τους καθησυχάσω. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Μπορεί ο Kαμμένος να εκτοξεύει τις γνωστές μπούρδες περί Ρωσίας, Αμερικής, Κίνας κτλ (εδώ), μπορεί η Ζωή να παίζει με τα κουβαδάκια μιας αστείας επιτροπής, προσκαλώντας διάφορους γραφικούς χασομέρηδες και βγάζοντας διαφημιστικά σποτάκια με τελικό σύνθημα «διάγραψέ το»(εδώ), αλλά αυτά είναι για να παραμυθιάζονται (ακόμα) οι πιο «ντούροι» ψηφοφόροι.
Αυτά που θέλει να πει στ’ αλήθεια η κυβέρνηση, τα λέει όταν οι αξιωματούχοι της συναντώνται με τους ξένους (εδώ το τελευταίο παράδειγμα). Όποιος θέλει ακούει τη Ζωή, που θα «διαγράψει» το χρέος και όχι τον Βαρουφάκη, δηλαδή τον Τσίπρα, που λέει ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τα χρέη της εις το διηνεκές.
Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι λοιποί του στενού κυβερνητικού επιτελείου έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα περί «ρήξης» και, πολύ περισσότερο, τα περί εξόδου από το ευρώ είναι αστειότητες. Ο Βαρουφάκης, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, που ξέρουν οικονομικά, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά που η Ελλάδα και οι Ελληνες ζούμε σήμερα θα μοιάζουν με παιδικό παραμύθι σε σύγκριση με αυτά που θα συμβούν (οτ)αν η χώρα έρθει σε «ρήξη» και αλλάξει νόμισμα. Ο Βαρουφάκης το έχει πει καθαρά, πιο καθαρά δεν γίνεται, σε ανύποπτο χρόνο. Ιδού ο εφιάλτης, όπως τον περιγράφει ο ίδιος.
Πρέπει να είναι κάποιος παρανοϊκός για να οδηγήσει τη χώρα σε τέτοιον εφιάλτη. Και ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και όσοι άλλοι γνωρίζουν, ΔΕΝ θα το κάνουν. Επομένως, θα αφήνουν στο εσωτερικό τη μια τον Καμμένο και την άλλη τη Ζωή να λένε τα αστεία τους, αλλά οι ίδιοι θα λένε και θα κάνουν άλλα εκεί που πρέπει.
Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι, αν ο Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο για παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ, θα στηθούν πολλά δικαστήρια, ειδικά  και μη, για όσους οδηγήσουν τη χώρα είτε στην πτώχευση εντός του ευρώ είτε στον εφιάλτη της δραχμής.
Γι’ αυτό, οι ανησυχούντες να ησυχάσουν. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι συν αυτοίς θα φτάσουν τώρα σε κάποια μεσοβέζικη συμφωνία και τον Ιούνιο θα υπογράψουν νέα. Μνημόνιο θα είναι κι ας το βαφτίσουν όπως θέλουν.
Αυτήν την «προδοσία» θα τη διαπράξουν -ήδη την έχουν διαπράξει κατά το ήμισυ με την, αδιανόητη προ τριών μηνών, παράταση που πήραν - και καλά θα κάνουν. Διότι γνωρίζουν ότι η άλλη εξέλιξη -ρήξη και δραχμή- θα οδηγήσει, κατά Βαρουφάκη, σε «κατάσταση που δεν μπορούμε να διανοηθούμε». Και τότε οι εξεταστικές και ανακριτικές επιτροπές δεν θα θυμίζουν τίποτα από τις παρελθούσες και τις σημερινές.

http://www.protagon.gr/ 8 – 4 – 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου