Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Έρευνα-"χαστούκι" της Κομισιόν για την ελληνική Δικαιοσύνη


Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα στην έρευνα EU Justice Scoreboard, την οποία πραγματοποίησε η Κομισιόν βασισμένη σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής»...

Η έρευνα αποκαλύπτει μεγάλες καθυστερήσεις, σε σημείο αρνησιδικίας, στην απονομή δικαιοσύνης στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των δικαστών στη χώρα μας υπερβαίνει τους αντίστοιχους μεγάλων χωρών (όπως η Ιταλία και η Γαλλία) και ότι ο αριθμός των Ελλήνων δικηγόρων είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ε.Ε.

Ισχνά τεχνολογικά μέσα και ελλιπής κατάρτιση των δικαστών σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών που καταγράφει η έρευνα για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην αξιολόγηση της ανεξαρτησίας των δικαστικών συστημάτων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 24η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών, και στην 84η παγκοσμίως.

Με δηλώσεις της στο «Βήμα», η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και τέως επίτροπος Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει», τονίζοντας μάλιστα ότι «ανεξάρτητα, γρήγορα δικαστικά συστήματα κερδίζουν την εμπιστοσύνη του επενδυτή». Όπως εξηγεί, η έρευνα αυτή μεταξύ άλλων «χρησιμεύει για να διαπιστώσουμε αν η Δικαιοσύνη παρέχει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, το ασφαλέστερο, για επενδύσεις».


Πηγή:www.capital.gr
 6 – 7 – 2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου