Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μάθημα αξιοπρέπειας από τους Κύπριους



Κώστας Χαρδαβέλας

Τους είδαμε όλους αυτούς τους πονεμένους, πληγωμένους, τρομαγμένους ανθρώπους στην Κύπρο, πώς περίμεναν χωρίς ουρλιαχτά, χωρίς κατάρες και βρισιές, χωρίς να δέρνονται μεταξύ τους, χωρίς να σπάνε και αυτοεξεφτελίζονται, να περιμένουν έξω από τις τράπεζες καρτερικά για να πάρουν 100-200 ευρώ από τις καταθέσεις τους για να τα βγάλουν πέρα αυτές τις μαύρες μέρες στην Κύπρο ... 
Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν εδώ στην Ελλάδα μετά από 15 μέρες κλείσιμο των τραπεζών και μία εξοντωτική απόφαση του Eurogroup για τη ζωή μας – όπως έκαναν στην Κύπρο. 
Πριν ακόμη καν ανοίξουν οι τράπεζες, στις περισσότερες θα είχαμε βάλει φωτιά, θα είχαμε σπάσει ΑΤΜ και ότι άλλο μας θύμιζε τράπεζα και το πρωί που θα άνοιγαν τα γκισέ θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας ποιος θα προλάβει πρώτος.
Έγραφα χθες σε αυτό τον χώρο ένα άρθρο με τίτλο «Τέρμα τα δάκρυα» και έλεγα επειδή τους ξέρω καλά τους Κύπριους θα βρουν τον τρόπο γρήγορα να σηκώσουν κεφάλι και να βγουν στο φως της ευημερίας μετά από έναν δρόμο όμως γεμάτο αίμα και πόνο.
Τώρα θα προσθέσω ότι οι Κύπριοι μάς δίνουν και ένα μάθημα εθνικής αξιοπρέπειας και ένα μήνυμα ότι μόνο η προσπάθεια και η εγκαρτέρηση στα δύσκολα μπορούν να βγάλουν μια χώρα από τη δυστυχία.
Σε αυτό το υπέροχο μήνυμα και μάθημα από τους ανώνυμους Κύπριους έρχονται επώνυμοι πολιτικοί και τραπεζίτες, αυτοί που έκαψαν την Κύπρο και τώρα πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί να αυτοεξεφτελίζονται με χαρακτηρισμούς χυδαίους για άλλους πολιτικούς στην Κύπρο, για τους οποίους ακόμη και ελέχθη ότι βρέθηκαν σε ακατανόμαστα όργια στην Κατεχόμενη Κύπρο.
Ο λαός της Κύπρου δίνει υπερήφανος το μάθημά του και η ηγεσία του σε ένα μεγάλο βαθμό της αποκαλύπτει το βάραθρο που κινείται.
Προσωπικά ευχαριστώ τους αδελφούς Κύπριους γιατί με δικαίωσαν στην άποψη που έχω για αυτούς και γιατί με έμαθαν ότι η αξιοπρέπειά μας αποκαλύπτεται σε δύσκολες στιγμές.

http://www.newsbomb.gr 29 – 3 – 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου