ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

   
   Μέσα στον «Κατινισμό», τον «κιτρινισμό» και την υποβάθμιση της δημόσιας, ιδιωτικής και πνευματικής ζωής αποφασίσαμε να μαζευτούμε τέσσερις φίλοι και να δημιουργήσουμε τον «Αντιγραφέα» ο οποίος δεν θα περιλαμβάνει μόνο άρθρα ειδήσεων αλλά και άρθρα ευαισθησίας, προβληματισμού και αισθητικής. Επίσης κάποια από τα άρθρα του θα είναι κατά καιρούς και προσωπικές μας δημιουργίες. Το αποτέλεσμα του εγχειρήματός μας εναπόκειται σε σας τους αναγνώστες του «Αντιγραφέα» που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Εσχάτως προστέθηκε στην παρέα μας ένα ακόμη μέλος ο Τσιγάρας Ταξιάρχης. Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε ένα ακόμα μέλος στη συντροφιά του «Αντιγραφέα». Τον ποιητή Κάρολο Μεσσηνέζη ένα βαθιά πνευματικά άνθρωπο.  

Τα μέλη του «Αντιγραφέα» είναι:

      Ευθύμιος Αχείλας:
Ο διαχειριστής και επιμελητής της ύλης του «Αντιγραφέα». Γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας, παντρεμένος με δύο κορίτσια. Πτυχιούχος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/κης. Άρθρα του, κυρίως θρησκευτικού περιεχομένου έχουν δημοσιευτεί στον μπλογκ «Αντιαιρετικός». Διαμένει στην Λαμία.     
      Παναγιώτης Βενέτης:
Γεννήθηκε το έτος 1978 στη Γερμανία ενώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε επαρχιακή πόλη της Αιτωλοακαρνανίας.- Βόνιτσα.
Κιθαρίστας, Τραγουδιστής, Τραγουδοποιός με πολλά χόμπι και ενδιαφέροντα με τα οποία ασχολείται ερασιτεχνικά όπως:

Μαγειρική,Κηπουρική, Φωτογραφία, Βιντεοσκόπηση,Δημοσιογραφία - αρθρογράφηση, Σχεδίαση, Θεολογία....κ.α.

Σήμερα ζει και εργάζεται σε πόλη της Γερμανίας.
Στον ''Αντιγραφέα'' έχει αναλάβει τις αναρτήσεις βίντεο. 
      Σεραφείμ Κακούρας:
Κατάγεται από την Ευρυτανία. Σπούδασε Παιδαγωγική Ακαδημία και Φιλολογία. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο (Μουστάκειο)  Λαμίας. Με τον συνάδελφό του Κων/νο Μπαλωμένο προσπαθούν να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της εκπαίδευσης εκδίδοντας κατά καιρούς διάφορα πονήματα στα οποία δίδεται η δυνατότητα έκφρασης στους μαθητές. Άλλα από τα πονήματα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας άλλα όχι, αφού σκόνταψαν στους γνωστούς λόγους που έχουν τελματώσει την πνευματική και εκπαιδευτική ζωή της χώρας. Διαμένει στην Λαμία.
      Κάρολος Μεσσηνέζης:

Γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στη Μύκονο, την οποία άφησε άθελά του σε ηλικία είκοσι έξι χρονών. Μέχρι τότε διατηρούσε είτε διαρκή, είτε τακτική ζωντανή επαφή με το γενέθλιο νησί. Όμως τα κατοπινά χρόνια τον κράτησαν μακριά του, αμετανόητο νοσταλγό του, αφού στη χάση και στη φέξη αναγκαζόταν να το επισκέπτεται ακόμα κι η τηλεφωνική επικοινωνία του με τους συγγενείς δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ζωή γεμάτη καθημερινό αγώνα για τη βιολογική(κι όχι μόνο επιβίωσή του.
Η γειτονική Τήνος απ’ όπου έλκει την καταγωγήο παππούς του, γλύπτης στο επάγγελμα, ήταν από κει τον κράτησε τρεις σχολικές περιόδους κοντά της για την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, μια κι η πατρίδα του διέθετε τότε μόνο τις τρεις πρώτες τάξεις του εξαταξίου Γυμνασίου.
Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία, η ολοκλήρωση της, η επάνοδος στ’ όμορφο, κοσμοπολίτικο νησί του. Στα είκοσι έξι του η μοίρα τον ήθελε να ξενιτευτεί, να παντρευτεί, να σπουδάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ν’ ασκήσει το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού στη Λαμία, πατρίδα της συζύγου του, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
Το μεράκι του για τη λογοτεχνία, που από τα μαθητικά του χρόνια διατηρούσε τη μορφή σπίθας, έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τεράστια φωτιά, ωθώντας τον στη δημιουργία ποιητικών στίχων οι οποίοι αμέσως απέκτησαν για τον ψυχικό του κόσμο ψυχαναλυτικό χαρακτήρα. Η κάθε λέξη που η γραφίδα του άφηνε στο λευκό χαρτί ήταν ένα  φορτίο της ψυχής του που έπαυε να την κουράζει, να την καταπονεί.
Οι ποιητικές του συλλογές: Παραζάλη, Κυκλοφορία, Η αθέατη ώρα αποτελούν το περιεχόμενο του βιβλίου του: Ακροβασία, ενώ οι συλλογές: Αναρρίχηση, Ιστορία, Αναπαλμοί, Απόπειρες ευτυχίας, Εκεχειρία, Νυχτερινή οπτασία, Δόξα και τιμή, Ομοβροντίες πλαισιώνουν το βιβλίο του: Ανθοφορία. Τέλος η συλλογή: Λυρικές πνοές συμπληρώνει το μέχρι τώρα ποιητικό του έργο που μάλλον δεν θάχει συνέχεια.
Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς. Πήρε έπαινο, καθώς και βραβείο Μάρκου Αυγέρη από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών της οποίας είναι μέλος. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας.
Τώρα η συγγραφική δραστηριότητα του ποιητή περιορίζεται στο μυθιστόρημα. Πολύ σύντομα η ιστοσελίδα του Κάρολου Μεσσηνέζη θα φιλοξενεί μόνιμα το μυθιστόρημά του: Σκαμπανεβάσματα. Αργότερα θα εμπλουτιστεί για χάρη των επισκεπτών της με άλλες μυθιστορηματικές δημιουργίες του.
     Κωνσταντίνος Μπαλωμένος:
Γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/κης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο (Μουστάκειο)  Λαμίας. Εκτός από την συνεργασία του με τον Σεραφείμ Κακούρα, έχει εκδώσει και βιβλία που αφορούν κυρίως την τοπική ιστορία της Φθιώτιδας. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί στο περιοδικό ετήσιας φιλολογικής έκδοσης «Φθιωτικά Χρονικά». Διαμένει στην Λαμία.
      Ταξιάρχης Τσιγάρας:
Κατάγεται από τον Δομοκό της Φθιώτιδας. Σπούδασε στο Μαθηματικό της Πάτρας. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο 3ο Λύκειο (Μουστάκειο)  Λαμίας. Το χόμπι του είναι η σατιρική ποίηση και η σύνθεση στίχων τραγουδιών. Σκοπός της σατιρικής του ποίησης είναι το ξύπνημα της συνείδησης των πολιτών μέσα από την απομυθοποίηση των πολιτικών και τα κακώς κείμενα της Ελληνικής κοινωνίας. Τα περισσότερα από τα ποιήματά του φιλοξενούνται σχεδόν καθημερινά στο τοπικό έντυπο της πόλης της Λαμίας τον «Λαμιακό Τύπο».