Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Πέντε κλασικές γυναικείες αυταπάτες


Αυτές τα λένε και τα πιστεύουν. Εσύ όμως δεν θα έπρεπε...

Κώστας Χρήστου
Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες μας αγοράζουν και μας πουλάνε. Είναι όμως και μερικές φορές που ό,τι και να μας πουν, απλά δεν θα καταφέρουν να μας πείσουν. Περιπτώσεις σαν τις παρακάτω, όπου η ζωή μας έμαθε πως όταν μια γυναίκα λέει μία ή και περισσότερες από τις παρακάτω ατάκες, κάτι πάει στραβά...

«Πήρα κάτι ψιλοπράγματα» (ή πραγματάκια)

Ο όρος ψιλοπράγματα στο λεξιλόγιο μιας γυναίκας, είναι κάπως διαφορετικός από εκείνον του άντρα. Για εκείνη, ψιλοπράγματα μπορεί να είναι ένα ράφι στο σούπερ μάρκετ ή όλη η νοτιανατολική γωνία με μπότες από κατάστημα υποδημάτων. Οι γυναίκες δεν βγαίνουν έξω για ψιλοπράγματα. Η αλήθεια είναι, πως δεν ασχολούνται καν με ψιλοπράγματα. Οπότε οι αγορές τους δεν περιλαμβάνουν ποτέ 1 πράγμα. Μιλάμε για πλήθος αντικειμένων, ασχέτως της τιμής τους και σε ποσότητα που συναγωνίζεται το παγκόσμιο ρεκόρ του Πύρρου Δήμα στην άρση βαρών. Οπότε στο άκουσμα της λέξης «ψιλοπράγματα», φοράμε ειδική ζώνη για τα βάρη.

«Είναι απλά ένας φίλος μου»

Αν υπάρχουν γυναικείες ατάκες που δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε, αυτή είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες. Γιατί τις περισσότερες φορές, δεν αναφέρεται σε κάποιον χλιμίτζουρα που ήδη αντιπαθούμε, αλλά σε άτομα που ξεφυτρώνουν από το πουθενά σαν τα χαράτσια των κυβερνήσεων. Τις περισσότερες φορές είναι παλιός γνωστός από τη σχολή, πρώην συμμαθητής στο Λύκειο, πρώην φίλος της κολλητής μιας φίλης που κάποτε έκαναν παρέα στις διακοπές, ή ξάδερφος από το χωριό. Τα συμπεράσματα...δικά μας.

«Δεν έχω νεύρα, δεν με ενδιαφέρει»

Ναι έχει νεύρα, ναι την ενδιαφέρει. Ή μάλλον, ναι βράζει, ναι καίγεται. Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται, είναι να περιμένουμε ένα μικρό χρονικό διάστημα πριν σπάσουν τη σιωπή τους και μας τραβήξουν ένα κατάλογο παραπόνων και γκρίνιας από την Αθήνα μέχρι το Τόκιο. Αυτό που δεν ξέρουν ή μάλλον δεν μπορούν να καταλάβουν είναι το εξής: δεν υπάρχει άντρας που να μην έχει γελάσει, όταν βλέπει την φονική και απελπιστικά νευριασμένη φάτσα της συντρόφου του, τη στιγμή που λέει ότι δεν έχει νεύρα. Priceless.

«Δεν το 'χω ξανακάνει ποτέ αυτό»

Αν αυτή η ατάκα είχε ειπωθεί στη τηλεόραση, στο background θα ακουγόντουσαν τα γέλια από τα «Φιλαράκια». Μιλώντας για τη σημερινή εποχή και τις σημερινές γυναίκες, κάθε άντρας εκεί έξω, μπορεί να πει υπεύθυνα το εξής: οι γυναίκες έχουν κάνει τα πάντα. Ή και κάποιες φορές, σχεδόν τα πάντα. Το σίγουρο, είναι πως δεν τα έχει κάνει όλα μαζί μας. Και δεν μας πειράζει γιατί το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό. Τα πράγματα δεν ξεκινούν και τελειώνουν στο εγώ μας. Αλλά είναι απλά γελοίο, να πιστεύουν ότι καταπίνουμε αυτή την ατάκα αμάσητη. Ειδικά όταν το Facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες πρώην.

«Δεν θ' αργήσω»

Όταν διαβάζεις ή ακούς αυτή την ατάκα, να ξέρεις πως υπάρχουν τρία πράγματα που είναι πιθανότερο να συμβούν:
> Να γίνει η Αποκάλυψη μέσα στα επόμενα 5 δευτερόλεπτα.
> Να αποβιβαστούν στη Γη οι Ανουνάκι.
> Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας.
Η καθυστέρηση των γυναικών όχι μόνο υφίσταται αλλά και κατηγοριοποιείται στις τρεις ακόλουθες ομάδες:
α) Οι τυπικές
Είναι αυτές που κρατούν τον πατροπαράδοτο θεσμό του δεκαλέπτου. Ακόμη και αν έχουν φτάσει νωρίτερα, είναι ικανές να χαζεύουν περιοδικά στο περίπτερο παρά να δώσουν στίγμα ότι βρίσκονται στο σημείο του ραντεβού. Συνήθως περιμένουν να τις ψάξεις.
β) Οι «άτυχες»
Είναι εκείνες που αργούν από 20 μέχρι 30 λεπτά. Οι πιο συχνές τους δικαιολογίες είναι πως άργησε το ταξί, πως δεν έβρισκαν να παρκάρουν (κι ας ήρθαν με το μετρό), πως έσκασε ο σκύλος και τον έψαχναν, πως δεν έβρισκαν την τσάντα τους, πως δεν δούλευε το
GPS...
γ) Οι ντίβες
Τη στιγμή που εσύ βάζεις το τελευταίο «φσιτ» της κολόνιας σου, η ντίβα έχει μόλις ανοίξει τον θερμοσίφωνα του μπάνιου. Ή και όχι. Ημισάωρη -και βάλε- καθυστέρηση δεν συμβαίνει μόνο στο ραντεβού σου, αλλά και στην καθημερινότητα της. Αργεί τόσο που συναγωνίζεταιταχύτητα χελώνας στην Εθνική Οδό. Το καλύτερο; Δεν δίνει δεκάρα και είναι ειλικρινέστατη μαζί σου. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε, επειδή ποσοστικά τυγχάνει να είναι οι ωραιότερες.
http://gr.askmen.com/  28 – 9 – 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου