Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Δάσκαλε που δίδασκες! Καθηγητές δουλεύουν 2 και 3 ώρες σε δημόσια σχολεία και πληρώνονται κανονικά!



Τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως από την Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα!
Oι ελεγκτές σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αναφέρονται σε Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας.
Εκεί, από το 2008 έως το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, με την ανοχή ή και την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, έκαναν το εξής:...

- δημιουργούσαν περισσότερα τμήματα σε κάθε τάξη παραβιάζοντας προς τα κάτω το νόμο για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη.
- δημιουργούσαν τεχνηέντως οργανικά κενά με τα οποία «κάλυπταν» τους υπεράριθμους καθηγητές στα σχολεία τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι στα σχολεία αυτά υπήρχαν πλεονάζοντες καθηγητές, οι οποίοι κάααθονταν και φυσικά δεν μετακινούνταν σε άλλα σχολεία με πραγματικές ανάγκες, τα οποία με τη σειρά τους αναγκάζονταν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά.
Επίσης: για να συμπληρώσουν τις ελάχιστες ώρες διδασκαλίας οι αργόμισθοι καθηγητές (21 ώρες ως 6 έτη υπηρεσίας), τα σχολεία τους ανέθεταν εργασία γραμματειακής υποστήριξης για να τους καλύψουν.
Σημειώνεται ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία έπαιρναν με το ενιαίο μισθολόγιο 1092 ευρώ, ενώ πλέον οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν βασικό μισθό 744 ευρώ.
Newsit.gr 11 – 11 – 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου