Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η φαντασία στην εξουσία


Από Δημήτρης Δοντάς

Όταν η δημιουργική φαντασία  δεν βάζει κανέναν περιορισμό, τότε concept αυτοκίνητα όπως το Pininfarina Cambiano  και το  Bertone Nuccio  έρχονται στην επιφάνεια. Τα δύο εξαιρετικά οχήματα δείχνουν το μέλλον και αποκαλύπτονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης...

Pininfarina Cambiano
Οι πρώτες εικόνες  του  Pininfarina Cambiano Concept, διέρρευσαν στον Τύπο χάρις  σε μια σειρά από φωτογραφίες που έφερε στο προσκήνιο ένα ιταλικό περιοδικό. Η παγκόσμια πρεμιέρα του τελευταίου concept του Pininfarina θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ημερών του το άνοιγμα του  Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.
Ακόμη δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο δημιούργημα, όμως ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός τεράστιου χώρου για την είσοδο και έξοδο των επιβατών.
Το  Pininfarina Cambiano είναι ένα τρίθυρο κουπέ, που διαθέτει , από την πλευρά του συνοδηγού μια πόρτα που ανοίγει συμβατικά προς τα εμπρός και μια που ανοίγει με αντίθετη φορά προς τα πίσω.
Η ασύμμετρη σχεδίαση της καμπίνας είναι σίγουρα και ενδιαφέρουσα πτυχή της έννοιας Cambiano. Το Pininfarina Cambiano είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες εν τούτοις λέγεται πως οι 4 ηλεκτροκινητήρες εξασφαλίζουν ισχύ 320 ίππων, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ. / ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα 
Bertone Nuccio Concept
Μετά τα δύο σκίτσα κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ο ιταλικός οίκος  Bertone αποκάλυψε σήμερα το concept Nuccio.
Το Bertone Nuccio Concept, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης. Μετά την πρεμιέρα του, το Bertone Nuccio θα ταξιδέψει τον κόσμο, από το Πεκίνο, το Τορίνο και το Concorso Italiano στη Laguna Seca.
Ο οίκος Bertone αποκαλεί το Nuccio μία «ακραία σπορ έκφραση", όμως, είναι μια σχεδιαστική φιλοσοφία, στην οποία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη κινητήρας.  Όμως ο αντίστοιχος χώρος έχει δημιουργηθεί στο πίσω μέρος του οχήματος.
News247.gr 28 – 2 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου