Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ημιαργία για ...κοπή πίτας με εντολή Τατούλη!


Είναι απίστευτο αλλά ενδεικτικό γιατί μερικά πράγματα στη χώρα μας, ίσως δεν αλλάξουν ποτέ. Με 10 εκατομμύρια Ελληνες μεταξύ Σκύλλας (νέο πακέτο μέτρων) και Χάρυβδης (άτακτη χρεοκοπία) η Περιφέρεια Πελοποννήσσου από τις 12 χθες το μεσημέρι κατέβασε τα ρολά σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου οι υπάλληλοι να συμμετάσχουν σε εκδήλωση... κοπής πίτας. Φαίνεται ότι η όλη συζήτηση που έχει ανοίξει στη χώρα μας για τις μεγάλες ευθύνες (καί) του δημοσίου τομέα στο υφιστάμενο δημοσιονομικό χάλι είναι εντελώς αδιάφορη για κάποιους. Οπως επίσης εντελώς αδιάφορη τούς είναι και η ανάγκη των πολιτών να βρίσκουν τις δημόσιες υπηρεσίες, για τις οποίες επαχθέστατα φορολογούνται, ανοικτές και προσβάσιμες καθ' όλο το ωράριο λειτουργίας τους. Εις ανώτερα και στην υγειά μας...

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του τόπου διαπραγματευόταν τη νέα σύμβαση με τους δανειστές, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έδωσε χθες εντολή στις υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας να κλείσουν στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι υπάλληλοι να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αναζητώντας... ακροατήριο για την εκδήλωση, έδειξε να αδιαφορεί για τη λειτουργία των υπηρεσιών, που λειτουργούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Πολίτες που επισκέφθηκαν Υπηρεσίες -όπως το ΚΤΕΟ, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Διεύθυνση Υγείας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.λπ.- για διάφορα θέματά τους έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν ότι το ωράριο εργασίας τελείωσε πρόωρα για την πίτα του περιφερειάρχη!
Ακόμη και οι ίδιοι οι υπάλληλοι σχολίαζαν μεταξύ τους ότι εκείνοι θα «πληρώσουν τη νύφη», θα ακούσουν δηλαδή τις διαμαρτυρίες των πολιτών, ενώ περίμεναν και περί τη μία ώρα επειδή ο περιφερειάρχης καθυστέρησε να προσέλθει, λόγω σύσκεψης που είχε με τους δημάρχους της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας σημειώθηκε και ένα απρόοπτο, όταν υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας άρχισε να αποκαλεί με αγανάκτηση «καρικατούρες» όσους οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και τους δημάρχους και άλλους παράγοντες που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Εκείνη τη στιγμή χαιρέτιζε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που απάντησε ότι αφουγκράζεται την αγανάκτηση του κόσμου, υπογράμμισε ωστόσο ότι μόνο με διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα, αντίθετα χρειάζεται προσπάθεια από όλους.
«Καρικατούρα»
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης απάντησε ότι «καρικατούρα είναι αυτός που δειλιάζει να δει την πραγματικότητα, που δεν καταλαβαίνει τον πραγματικό του ρόλο».
Η σύσκεψη του Πέτρου Τατούλη με τους δημάρχους της Μεσσηνίας είχε σκοπό την προώθηση έργων υποδομής του νομού, ενώ η επίσκεψή του στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με συνέντευξη Τύπου, στην οποία τέθηκε από τους δημοσιογράφους θέμα της επενδυτικής πρότασης για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων σε περιοχή κοντά στην Κορώνη.
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά, όμως ο περιφερειάρχης απέφυγε και πάλι να πάρει συγκεκριμένη θέση, αντίθετα τόνισε ότι κάθε επενδυτική πρόταση πρέπει να εξετάζεται με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
Οσον αφορά το θέμα της πρόωρης λήξης του ωραρίου για την κοπή της πίτας, ο Πέτρος Τατούλης παραδέχτηκε ότι η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, παρότρυνε όμως τους προϊσταμένους «να μη βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος», υπογραμμίζοντας ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και υπάρχουν ήδη αποτελέσματα για περισσότερο ποιοτική λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ETHNOS.GR 9 – 2 – 2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου