Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Την κράτησαν αιχμάλωτη 12 χρόνια μέσα σε ένα πλοίο


Πρώην οπαδός της Σαϊεντολογίας κατήγγειλε το περιστατικό

Η Valeska Paris πρώην μέλος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας κατήγγειλε ότι ο «αρχηγός» της αίρεσης την κράτησε φυλακισμένη μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο, επειδή η οικογένειά της –επίσης οπαδοί της θρησκείας- είχαν απαρνηθεί τα πιστεύω τους.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι την κρατούσαν παρά τη θέλησή της στο υπερπολυτελές «καθεδρικό πλοίο» «Freewinds» από τα 18 της, αναγκάζοντάς την να δουλεύει σκληρά, και μη επιτρέποντάς της να βγει από το πλοίο χωρίς συνοδό...Μιλώντας σε εκπομπή του ABC η γυναίκα, που τώρα ζει στην Αυστραλία, είπε ότι ο ηγέτης της θρησκευτικής ομάδας David Miscavige την έστειλε εκεί επειδή η οικογένειά της ήθελε να την απομακρύνει από την οργάνωση.

«Στην ουσία με έσυραν μέσα λέγοντάς μου ότι η μητέρα μου είπε επιτεθεί στην εκκλησία και ότι έπρεπε να αποσυνδεθώ από εκείνη επειδή ήταν πιεστική. Με ξύπνησαν ένα πρωί και μου είπαν ότι με έστελναν στο πλοίο για δύο εβδομάδες» είπε η Valeska. 

Αντί όμως για δύο εβδομάδες την έβαλαν να δουλεύει στα κατώτερα καταστρώματα για… δώδεκα χρόνια!

«Έχει πολύ ζέστη, πολύ φασαρία, μυρίζει άσχημα. Δεν είναι ωραία. Στην αρχή με έστειλαν εκεί για δύο συνεχή 24ωρα χωρίς καθόλου ύπνο, ενώ με άφησαν εντελώς μόνη. Δεν ήθελα να είμαι εκεί. Τους ξεκαθάρισα ότι δεν μου άρεσε και αυτό θεωρήθηκε ως “κακή ηθική”, δηλαδή δεν ήταν “σωστό”» πρόσθεσε.

«Σου παίρνουν το διαβατήριο με το που ανεβαίνεις στο πλοίο και είναι δύσκολο να αποδράσεις. Αφήστε που εγώ τότε ήμουν μόλις 18 και δεν ήξερα πώς να το κάνω αυτό. Ήμουν στη Σαϊεντολογία όλη μου τη ζωή μέχρι τότε».


Η Valeska γεννήθηκε στην Ελβετία. Οι γονείς της ήταν οπαδοί της Σαϊεντολογίας. Σε ηλικία 6 ετών μετακόμισε στα κεντρικά γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία, όπου τοποθετήθηκε στην «πτέρυγα των νέων».

Στα 14 της μπήκε στο «ελίτ» τμήμα της Εκκλησίας «Sea Organisation», όπου την έβαλαν να υπογράψει ένα συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο δεσμευόταν για τα επόμενα… δισεκατομμύρια χρόνια!

Η μητέρα της απαρνήθηκε τη Σαϊεντολογία στη γαλλική τηλεόραση, όταν ο πρώην σύζυγός της Albert Jaquier αυτοκτόνησε.

Ο Jaquier ήταν ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και πέρασε τις τελευταίες μέρες του μέσα στη φτώχεια. Στο ημερολόγιο που κρατούσε κατηγορούσε την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ότι του «μάδησε» την περιουσία. 

Η Valeska χαρακτήρισε ακόμη τον Miscavige ως «ψυχοπαθή» τονίζοντας ότι πρέπει να δικαστεί για όσα έχει κάνει. 

«Δεν είναι σωστό κάποιος να διοικεί μια Εκκλησία και ουσιαστικά να εκμεταλλεύεται το γεγονός και να “κρύβεται” πίσω από τη θρησκεία για να ζει σα βασιλιάς και να κακομεταχειρίζεται τους ανθρώπους γύρω του. Αυτός ο άνθρωπος δεν αγαπά κανέναν, είναι ψυχοπαθής» είπε.

Το πλοίο «Freewinds» χρησιμοποιείται ως βάση για τα υψηλότερου επιπέδου συμβουλευτικά σεμινάρια της Σαϊεντολογίας, γνωστά ως «Operating Thetan Level VIII».

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας έχει πολλούς διάσημους οπαδούς ανάμεσα στους οποίους είναι οι Tom Cruise, Katie Holmes και John Travolta. 

Newsbeast.gr 2 – 12 – 2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου