Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Υποδύθηκε τον Καραμανλή για να γλιτώσει πρόστιμο!



Επιχειρηματίας και δύο υπάλληλοί του καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση τριών μηνών, επειδή προσπάθησαν να διευθετήσουν υπόθεση φορολογικής απάτης στο ΣΔΟΕ, χρησιμοποιώντας το όνομα του...Κώστα Καραμανλή

Το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή χρησιμοποίησε ένας επιχειρηματίας προκειμένου να γλιτώσει από την απάτη που είχε κάνει με την εφορία.
Όταν έχεις αφεντικό τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Με αυτό το σκεπτικό ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να εξαπατήσει το ΣΔΟΕ, για να γλιτώσει ένα πρόστιμο χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβάλει η υπηρεσία.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2006, όταν η υπάλληλος του επιχειρηματία τηλεφώνησε στον διευθυντή ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης λέγοντας πως είναι από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα.
Ζητούσε δε, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού να δει υπάλληλο - τον συγκατηγορούμενο της - προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων.
Δυστυχώς όμως ο διευθυντής δεν "ψάρωσε" και τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα ζητώντας να μάθει αν έγινε αυτό το τηλεφώνημα από το γραφείο του...
Πέντε χρόνια μετά, οι δύο υπάλληλοι και ο επιχειρηματίας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση τριών μηνών, η οποία μπορεί να εξαγοραστεί με 5 ευρώ την ημέρα!
News247.gr 24 – 3 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου