Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Χρονοκάψουλες στα συντρίμμια



Ένας παρατηρητικός χειριστής γερανού παλεύοντας μέσα στα συντρίμμια του Κράιστερς είδε δύο σπάνιες χρονοκάψουλες που έθαψαν οι πρώτοι οικιστές της πόλης στα μέσα του 19ου αιώνα. Παρουσιάστηκαν από τον διευθυντή του τοπικού μουσείου...

Στα χέρια του παρουσιάζει δυο σπάνιες  χρονοκάψουλες, δοχεία που έθαψαν οι πρώτοι οικιστές του Κράιστερτς της Νέας Ζηλανδίας στα μέσα του 19ου αιώνα με στιγμιότυπα της καθημερινότητάς τους,  ο διευθυντής του τοπικού μουσείου Άντονι Ράιτ.
Τα σπάνια ευρήματα ήρθαν στο φως  χάρη σε παρατηρητικό χειριστή γερανού, ο οποίος διέκρινε τα αντικείμενα την ώρα που απομάκρυνε τα ερείπια από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού της πόλης.
Ο καταστροφικός σεισμός  που έπληξε την περιοχή, προκάλεσε  τον θάνατο τουλάχιστον 155 ανθρώπων. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 240, καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.
Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης φορούν μάσκες για να συνεχίσουν το έργο τους.Το ένα τρίτο των κτιρίων στο κέντρο του Κράιστσέρτς έχει καταστραφεί ή πρέπει να γκεμιστεί εξαιτίας των σημαντικών ζημιών.

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου