Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Οσιος με…fast track ο Ιωάννης Παύλος Β΄


Το σημαντικότερο βήμα για την οσιοποίηση του προκατόχου του, λιγότερα από έξι χρόνια μετά τον θάνατο του τελευταίου, αναμένεται να κάνει μέσα στα ερχόμενα 24ωρα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ . ..

Συγκεκριμένα ο ποντίφικας  πρόκειται να αποδεχθεί την εισήγηση του αρμόδιου για τις αγιοποιήσεις αξιωματούχου του Βατικανού, καρδινάλιου Άντζελο Αμάτο, ο οποίος θα του παρουσιάσει αποδείξεις πως ο Ιωάννης Παύλος ο Β’ πραγματοποίησε ένα θαύμα, θεραπεύοντας  μια καλόγρια που έπασχε από την νόσο του Πάρκινσον και προσευχήθηκε σε αυτόν, και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει όσιος. Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, η «προέγκριση» της οσιοποίησης από ειδική επιτροπή καρδιναλίων και επισκόπων.
Ως γνωστόν, ένα θαύμα αρκεί για να γίνει κανείς όσιος, ενώ για την αγιοποίηση απαιτούνται τουλάχιστον δύο. Να σημειωθεί εδώ πως ο Βενέδικτος κατήργησε το 2005, έναν μόλις μήνα μετά τον θάνατο του Ιωάννη Παύλου, τους πανάρχαιους εκκλησιαστικούς κανόνες που απαιτούσαν την παρέλευση τουλάχιστον πέντε χρόνων από τον θάνατο ενός υποψηφίου, πριν την έναρξη της διαδικασίας αγιοποίησης του.
Για την ιστορία, το θαύμα του Ιωάννη Παύλου πραγματοποιήθηκε μετά θάνατον-  για την ακρίβεια, δύο μήνες μετά την κηδεία του, όταν η πάσχουσα καλόγρια και οι άλλες μοναχές προσευχήθηκαν στην μνήμη του.

TO BHMA / Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου