Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πως να αντιμετωπίσετε τη κακοσμία του στόματος



Η δυσοσμία του στόματος και η δύσοσμη αναπνοή είναι προβλήματα, που ταλαιπωρούν αρκετούς συμπολίτες μας.Πτητικές ενώσεις θείου που παράγονται από την βακτηριδιακή αποδόμηση τροφών και κυτταρικών συγκριμάτων είναι οι παράγοντες που ευθύνονται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη αυτών των προβλημάτων.

Τα αίτια της κάκοσμης αναπνοής περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες νοσημάτων και καταστάσεων:

1. Παράγοντες της καθημερινότητας: Η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου, η παραμέληση της καθημερινής καθαριότητας των δοντιών, το κάπνισμα, είναι συχνά αίτια ανάπτυξης κακοσμίας...
2. Οδοντιατρικά νοσήματα: Η περιοδοντίτιδα, το οδοντικό απόστημα, η τερηδόνα, η ουλίτιδα είναι συχνά αίτια κακοσμίας.

3. Παθολογικά νοσήματα: Παθογόνα μικρόβια, ηπατικά νεφρικά νοσήματα, ο διαβήτης, παθήσεις του  στομάχου αποτελούν τα συνήθη παθολογικά αίτια. Η αποτελεσματική ανίχνευση και εκρίζωση των μικροβίων που είναι υπεύθυνα για την κακοσμία είναι εξαιρετικής σημασίας, διότι μελέτες αναδεικνύουν την συσχέτιση της κακοσμίας λοιμώδους αιτιολογίας, με σοβαρές λοιμώξεις (π.χ. πνευμονία, βακτηριδιακή ενδοκαρδίτιδα) και ορισμένα καρκινώματα του γαστρεντερικού.

4. Ψυχιατρικά νοσήματα και καταστάσεις

Τι μέτρα πρέπει να πάρετε εάν πάσχετε από κακοσμία:
·                                 Πλένετε σχολαστικά τα δόντια σας μετά τα γεύματα
·                                  Κατά το πλύσιμο των δοντιών μην αμελείτε το πλύσιμο της γλώσσας
·                                 Να μην κάνετε κατάχρηση σκόρδου ή κρεμμυδιών
·                                 Εάν η κακοσμία είναι πρωτοεμφανιζόμενη, επιδεινώνεται ή είναι αρκετά έντονη, η σωστή οδοντιατρική και  παθολογική εκτίμηση είναι επιβαλλόμενες.

Yahoo! Ειδήσεις 24 – 1 – 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου