Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Στην αλλη μου ζωή δεν θα τον παντρευόμουν»



Σ' αυτήν τη ζωή, είναι ο σύζυγός της. Στην άλλη ζωή, ούτε που να τον δει στα μάτια της.


Ο λόγος για την σύζυγο του ιάπωνα πρωθυπουργού Ναότο Καν, Νομπούκο -από τους αυστηρότερους επικριτές του ιάπωνα ηγέτη-δήλωσε πως δεν θα ήθελε να τον παντρευτεί αν μπορούσε να ζήσει και άλλη μια ζωή...
Η ίδια βιάστηκε πάντως να προσθέσει πως αυτό έχει να κάνει λιγότερο με τον εδώ και 40 χρόνια σύζυγό της και περισσότερο με την επιθυμία της να κάνει κάτι διαφορετικό, αν μπορούσε να μετενσαρκωθεί και να έχει αυτήν την ευκαιρία.
«Έζησα αυτήν την ζωή μια φορά, δεν θα ήταν ενδιαφέρον να κάνω πάλι το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά η Νομπούκο στη διάρκεια γεύματος με δημοσιογράφους.
«Θα προτιμούσα να ζήσω μια τελείως διαφορετική ζωή», υπογράμμισε.
Ο Καν, του οποίου η δημοτικότητα έχει μειωθεί στο μισό, αντιμετωπίζει ένα διχασμένο κοινοβούλιο, ένα διασπασμένο κόμμα και ένα μεγάλο δημόσιο χρέος, που περιορίζει την δυνατότητά του να ενισχύσει την οικονομία της χώρας.
Η Νομπούκο τόνισε πως κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει κάνοντάς του τη ζωή δύσκολη στο σπίτι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύσκολα θέματα του κοινοβουλίου.
«Ανάμεσα στο να τον μαλώνω ή να τον κάνω να αισθάνεται καλά, περνάω περισσότερο χρόνο μαλώνοντάς τον. Ίσως θα πρέπει να είμαι πιο καλή μαζί του», παραδέχτηκε η 65χρονη κυρία πρωθυπουργού.
«Ο ίδιος λέει: δεν μου αρέσει πολύ το κοινοβούλιο, αλλά είναι καλύτερο από το να τσακώνομαι μαζί σου», λέει η ίδια.
Η Νομπούκο υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους φορώντας ένα μοβ κιμονό.

ETHNOS 12 – 1 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου