Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

O Σαμαράς έχασε τα λεφτά. Τα βρήκε ο Τσίπρας!



Αν ήταν τίτλος ταινίας, μόνο remake θα ήταν. Μου θυμίζει τι γινόταν πριν από πέντε χρόνια (2010), όταν είχε χάσει τα λεφτά ο Γιώργος Παπανδρέου (που τα είχε βρει ένα χρόνο νωρίτερα) και τα είχε βρει ο Αντώνης Σαμαράς (εδώ)!
Πανάθεμά με, αν καταλαβαίνω τίποτα:
1. Διαβάζω τη δήλωση του εκ των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, σε γερμανικό έντυπο παρακαλώ (εδώ) και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά του Σόιμπλε; Μπράβο. Άρα, έχουμε πρωτογενές πλεονασμα, που λένε ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι λοιποί -κατά ΣΥΡΙΖΑ- ψεύτες. Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι που λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλασματικό; Τώρα θα πάνε να το τρίψουν στη μούρη του Σόιμπλε;...

2. Διαβάζω ότι ο Τσίπρας σκοπεύει τώρα να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο (εδώ). Αφήνω στην άκρη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που λέει ότι δεν μπορούμε και τόσο εύκολα να τα πληρώσουμε (εδώ). Αυτό μπορεί να είναι προεκλογικό και προπαγανδιστικό. Αλλά μέχρι πρότινος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δήλωνε ρητά (εδώ) ότι προέχει η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και όχι η πληρωμή του χρέους προς τους δανειστές;
Γι’ αυτό λέω ότι είναι σαν να γυρνάμε πίσω στο 2012 ή και στο 2010. Τότε που ο Σαμαράς είχε βρει τα λεφτά, που είχε χάσει ο Παπανδρέου. Τώρα φαίνεται ότι τα έχει βρει και ο Τσίπρας.
Μάλιστα:
- Δεν θα είναι δανεικά, αφού δεν θέλουμε τα λεφτά του Σόιμπλε.
- Θα είναι τόσα που και τα ξένα ομόλογα θα πληρώσουμε και στο εσωτερικό θα μοιράσουμε, σύμφωνα με το «πρόγραμμα της ΔΕΘ».
Τι να πούμε; Κλείστε τ’ αυτιά σας; Ή μήπως ράψτε μεγαλύτερες τσέπες;
http://www.protagon.gr/ 12 – 1 – 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου