Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη για παιδεραστία μέσα στο Βατικανό


Ένας Πολωνός αρχιεπίσκοπος, ο Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης (23/9), ενώ βρισκόταν μέσα στο κράτος του Βατικανού, με την κατηγορία της παιδεραστίας, όπως μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.
Ο Βεσολόφσκι, 66 ετών, σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού.
Όπως διέρρευσε, υπάρχει μια καθοριστική μαρτυρία και πολλά σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού...

Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ανώτατο καθολικό συμβούλιο είχε αφαιρέσει από τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο το δικαίωμα να ιερουργεί, ενώ παράλληλα ξεκίνησε μια δίκη, κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με καταδικαστική απόφαση: σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Έδρα όπου συνελήφθη, παραμένοντας έγκλειστος στον προσωρινό χώρο κράτησης του Βατικανού.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προχωρά στην σύλληψη ιερέα της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχολιαστών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος…


http://www.newsbomb.gr/ 23 – 9 – 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου