Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Άγαλμα του θεού Όσιρι αρχίζει να κινείται μόνο του σε μουσείο!


Ο Όσιρις είναι ο αιγυπτιακός θεός του θανάτου και πολλοί μιλούν για την κατάρα των Φαραώ

Ο θάνατος θα έρθει για εκείνους που θα διαταράξουν τον ύπνο των Φαραώ...

Με αυτή την κατάρα απειλούνταν από την αρχαιότητα όσοι προσπαθούσαν να συλήσουν τους τάφους των Αιγύπτιων βασιλέων, των Φαραώ. Η κατάρα αυτή φαίνεται πως επιβιώνει μέχρι σήμερα. Στο μουσείο του Μάντσεστερ, οι υπεύθυνοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ανατριχιαστικό θέαμα: ένα αγαλματίδιο του θεού Όσιρι, που βρίσκεται στα εκθέματα του μουσείου, άρχισε να περιστρέφεται μόνο του μέσα στη βιτρίνα όπου βρίσκεται!...


Δείτε παρακάτω το βίντεο
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όσιρις είναι ο αιγυπτιακός θεός του Θανάτου!
Το παράδοξο φαινόμενο καταγράφηκε και σε βίντεο. Το περίπου 25 εκ. άγαλμα άρχισε να περιστρέφεται 180° γύρω από τον άξονα του.

Το έκθεμα υπάρχει στο μουσείο τα τελευταία 80 χρόνια, αλλά μόλις τις τελευταίες μέρες φαίνεται να ξύπνησε η κατάρα των Φαραώ. Ανασύρθηκε από αρχαιολόγους τη δεκαετία του 1920. Η ομάδα κυριολεκτικά ξεκληρίστηκε και όλα τα μέλη της βρήκαν αιφνίδιους και βίαιους θανάτους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι άνθρωποι του Μουσείου τοποθέτησαν μια κάμερα πάνω από τη γυάλινη προθήκη στην οποία βρίσκεται το άγαλμα και παρατήρησαν ότι αυτό περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του, όταν δεν είναι κανείς κοντά.
"Είμαι ο μόνος που είχα κλειδί για την αίθουσα. Μπήκα το πρωί της προηγούμενης ημέρας και είδα ότι το άγαλμα είχε γυρίσει κατά 90 μοίρες. Ανοιξα την προθήκη, το έστριψα στην αρχική του θέση και μετά από λίγη ώρα είχε κινηθεί ξανά", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο αιγυπτιολόγος Κάμπελ Πράις ο οποίος εξήγησε πως το άγαλμα βρισκόταν στον αρχαίο τάφο μαζί με τη μούμια και πρόκειται για αφιέρωμα των οπαδών του Φαραώ.


http://www.news.gr 25 – 6 – 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου