Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι σπεύδουν να παντρευτούν στις 4 Ιανουαρίου



Πιστεύοντας στην αιώνια αγάπη

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν σε ληξιαρχεία της Κίνας την Παρασκευή, ζητώντας να παντρευτούν στις 4 Ιανουαρίου, την ημέρα που θεωρούν ότι θα τους φέρει τον αιώνιο έρωτα. 

Η ανυπομονησία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι στα κινέζικα των Μανδαρίνων, η 4η Ιανουαρίου 2013 ακούγεται παρόμοια με τη φράση: «Θα σε αγαπώ για όλη μου τη ζωή»...
Τουλάχιστον 10.000 ζευγάρια αναμένεται να παντρευτούν στο Πεκίνο. Πολλά περισσότερα εμφανίστηκαν στα δημαρχεία χωρίς ραντεβού.

Στην επαρχία Χαϊνάν, πολλά ζευγάρια αψήφησαν τη βροχή και περίμεναν στην ουρά, προκειμένου να παντρευτούν.

Μία παρόμοια μανία έλαβε χώρα στις 12 Δεκεμβρίου 2012 (12.12.12), την τελευταία επαναλαμβανόμενη ημερομηνία αυτού του αιώνα).

Και η 12η Δεκεμβρίου ακούγεται σαν «θα σε αγαπώ» στα μανδαρίνικα.

Οι αριθμοί παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην Κίνα. Ο αριθμός οκτώ ακούγεται σαν τη λέξη ευημερία και θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός. Οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου ξεκίνησαν την όγδοη ημέρα του όγδοου μήνα του 2008, μία ημέρα στη διάρκεια των οποίων επίσης τελέστηκαν πολλοί γάμοι.

Οι τηλεφωνικοί αριθμοί και οι αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτου που περιέχουν το νούμερο οκτώ έχουν μεγάλη ζήτηση και πωλούνται για αστρονομικά ποσά.
Newsroom ΔΟΛ 4 – 1 – 2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου