Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για το 69% των Ελλήνων



Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τον σχεδιασμό των καλοκαιρινών διακοπών για την πλειοψηφία των Ελλήνων. 
Το "Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό", τείνει να γίνει "καλοκαίρι στο κλεινόν άστυ" αφού οικονομική κρίση και εργασιακή ανασφάλεια θα κρατήσουν τους Έλληνες στις πόλεις ακόμη και τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 69% των Ελλήνων (σε σχέση με 62% πέρυσι) αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα των καλοκαιρινών διακοπών και θα κάνει καλοκαίρι στο σπίτι του...

Μείωση του χρόνου διακοπών
Όσον αφορά το "τυχερό" 31% που θα μπορέσει να πάρει μία γεύση από καλοκαίρι, τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών. Τέσσερις στους πέντε (80%) εξ όσων θα μπορέσουν να πάνε φέτος διακοπές, θα λείψουν από τη "βάση" τους λιγότερο από βδομάδα και θα επισκεφθεί είτε δικό του εξοχικό σπίτι είτε θα φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι.
Αναφορικά με τις προτιμήσεις, η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων (80%), ενώ το βουνό "κερδίζει" κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 20%.
Απαγορευτικό το κόστος των διακοπών για μια 4μελή οικογένεια
Όπως έδειξε η έρευνα, απαγορευτικό είναι το κόστος των διακοπών για μια 4μελη οικογένεια.
Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας 4μελούς οικογένειας αγγίζει πλέον τα 3.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται ακόμη περισσότερο από πέρυσι απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και απογοητευμένοι από τις μειώσεις του εισοδήματος εργασίας.
Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί ότι οι τιμές ακολουθούν ανοδική πορεία ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων- παραμένουν στάσιμες σε υψηλό επίπεδο και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών καθοδική πορεία.
News247.gr 11 – 7 – 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου